oranje fruit en groentes normec foodcare

Bakkerijen, banket en zoetwaren

In de Europese wetgeving (General Food Law) is vastgelegd dat je als levensmiddelenbedrijf verantwoordelijk bent voor de producten die je inkoopt en op de markt brengt. De voedselveiligheid van deze producten moet dan gegarandeerd zijn. Voor bakkerijen is het onder andere van belang dat ze verifiëren of leveranciers voedselveilige grondstoffen leveren.

Thuis in de markt

We werken samen met een aanzienlijk aantal industriële bakkerijen, producenten van bakkerijgrondstoffen en de maalindustrie in het midden- en grootsegment. Door onze jarenlange ervaring weten we wat er speelt in de markt en zijn we vertrouwd met de normen van AIB (American Institute of Baking), BRC-, IFS-, FSSC 22000 en HACCP-systemen en hygiënecodes. Daarnaast zijn we bekend met Riskplaza en de ingrediëntendatabank van Specplaza.

Omdat het perfect functioneren van voedselveiligheidssystemen essentieel is, doen we er alles aan onze partners te helpen bij het ontwikkelen en handhaven ervan. Hierdoor worden potentiële bedreigingen als schimmels van toxinen, productvreemde delen, transvetzuren, genetisch gemodificeerde organismen en fysische verontreiniging beheerst. Ook traceerbaarheid en gevarenanalyse maken deel uit van deze systemen, zodat achterhaald kan worden welke risico’s in welke fase van het proces kunnen voorkomen.

Voedselallergie vermijden

Voedselallergie is een onderwerp dat steeds meer in de schijnwerpers staat. Vanwege de grote gevolgen die een allergie kan hebben, bent u verplicht de consument in te lichten over de (mogelijke) aanwezigheid van allergenen in uw product.

We helpen bakkerijen bij het inperken van kruisbesmetting van veelvoorkomende allergenen binnen het productieproces. Daarnaast geven we advies over het opstellen van een juiste productspecificatie met betrekking tot allergenen. Ook als het gaat om niet-voorverpakte levensmiddelen kunnen we u advies geven over hoe u hier op de juiste manier mee om kunt gaan.

Maak de juiste afwegingen

Bedrijven in de levensmiddelenindustrie moeten beslissingen maken. Zo krijgen veel bakkers te maken met de keuze wel of niet te produceren aan de hand van de FSSC 22000-standaard, met als doel het continu verbeteren van het voedselveiligheidssysteem en dus de prestaties van het bedrijf. Onze kwaliteitsmanagers helpen u meer inzicht te krijgen in dit soort zaken en bij het maken van belangrijke beslissingen.

Benieuwd hoe uw doelgroep het product ervaart? Normec Foodcare kan voor u verschillende onderzoeken uitvoeren om er zo achter te komen hoe de consument denkt over uw product.

bakkerij

Keurmerken

fairtrade logo
logo-skal
logo-utz

Ervaringen van onze klanten

Zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Van Dijk Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.
manuella-juiste-formaat-website-1

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
manuella-juiste-formaat-website-1

Een greep uit onze klanten

Superunie
Hoogvliet
SVZ International
Bonfait
Vasedel
Hak
Aldi
Albert Heijn
Lekkerkerker Groep
Van Dijk Banket

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu