Bakkerijen, banket en zoetwaren

In de Europese wetgeving (General Food Law) is vastgelegd dat je als levensmiddelenbedrijf verantwoordelijk bent voor de producten die je inkoopt en op de markt brengt. De voedselveiligheid van deze producten moet dan gegarandeerd zijn. Voor bakkerijen is het onder andere van belang dat ze verifiëren of leveranciers voedselveilige grondstoffen leveren.

Thuis in de markt

We werken samen met een aanzienlijk aantal industriële bakkerijen, producenten van bakkerijgrondstoffen en de maalindustrie in het midden- en grootsegment. Door onze jarenlange ervaring weten we wat er speelt in de markt en zijn we vertrouwd met de normen van AIB (American Institute of Baking), BRC-, IFS-, FSSC 22000 en HACCP-systemen en hygiënecodes. Daarnaast zijn we bekend met Riskplaza en de ingrediëntendatabank van Specplaza.

Omdat het perfect functioneren van voedselveiligheidssystemen essentieel is, doen we er alles aan onze partners te helpen bij het ontwikkelen en handhaven ervan. Hierdoor worden potentiële bedreigingen als schimmels van toxinen, productvreemde delen, transvetzuren, genetisch gemodificeerde organismen en fysische verontreiniging beheerst. Ook traceerbaarheid en gevarenanalyse maken deel uit van deze systemen, zodat achterhaald kan worden welke risico’s in welke fase van het proces kunnen voorkomen.

Voedselallergie vermijden

Voedselallergie is een onderwerp dat steeds meer in de schijnwerpers staat. Vanwege de grote gevolgen die een allergie kan hebben, bent u verplicht de consument in te lichten over de (mogelijke) aanwezigheid van allergenen in uw product.

We helpen bakkerijen bij het inperken van kruisbesmetting van veelvoorkomende allergenen binnen het productieproces. Daarnaast geven we advies over het opstellen van een juiste productspecificatie met betrekking tot allergenen. Ook als het gaat om niet-voorverpakte levensmiddelen kunnen we u advies geven over hoe u hier op de juiste manier mee om kunt gaan.

Maak de juiste afwegingen

Bedrijven in de levensmiddelenindustrie moeten beslissingen maken. Zo krijgen veel bakkers te maken met de keuze wel of niet te produceren aan de hand van de FSSC 22000-standaard, met als doel het continu verbeteren van het voedselveiligheidssysteem en dus de prestaties van het bedrijf. Onze kwaliteitsmanagers helpen u meer inzicht te krijgen in dit soort zaken en bij het maken van belangrijke beslissingen.

Benieuwd hoe uw doelgroep het product ervaart? Normec Foodcare kan voor u verschillende onderzoeken uitvoeren om er zo achter te komen hoe de consument denkt over uw product.

bakkerij

Keurmerken

fairtrade logo
logo-skal
logo-utz

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief