Additieven en supplementen

We werken samen met importeurs, producenten en aanbieders van voedingsadditieven en supplementen. In elke keten moet een importeur of producent een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hanteren. Ook traceerbaarheid is verplicht. Op die manier voldoet een bedrijf aan de wetgeving.

Voedingssupplementen

Volgens de Europese wetgeving voor voedingssupplementen mogen alleen vitamine- en mineraalverbindingen worden gebruikt waarvan de werkzaamheid en veiligheid aantoonbaar is.

Additieven

Additieven worden toegevoegd aan levensmiddelen om de eigenschappen ervan te veranderen. Zij staan vaak met E-nummers op etiketten vermeld. In Verordening (EU) nr. 1333/2008 staat welke additieven aan (welke) levensmiddelen toegevoegd mogen worden. Ook kleur- en zoetstoffen zijn in deze verordening opgenomen.

Advies op maat

Vanwege de overvloed aan wetten en regels die overweldigend kunnen lijken, zorgen we graag voor helderheid. We geven advies op maat omtrent doseringen en het gebruik van additieven, zodat elke onduidelijkheid verdwijnt over wat wel of niet is toegestaan. Daarnaast bieden we begeleiding bij het etiketteren, zodat al uw productinformatie voldoet aan de huidige wetgeving.

additieven

Keurmerken

logo-skal
kosher

Ervaringen van onze klanten

van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.
zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief