Penalty Analyse

Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort? Wat is zinvol om te verbeteren aan mijn product? Allemaal vragen die u zichzelf misschien wel gaat stellen als uit onderzoek blijkt dat een product niet aan de verwachting van de consument voldoet. Deze vragen nemen we allemaal mee in de Penalty Analyse, vanwaar u weer verder kunt met het verbeteren van uw product.

Na het uitvoeren van een smaaktest kunnen er verschillende uitkomsten zijn. Misschien maakt u de verwachtingen van de consument waar, maar het is ook mogelijk dat het product niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Ontdek met een Penalty Analyse welk aspect u als eerste moet aanpakken. Wij helpen u professioneel en persoonlijk op weg met het juiste onderzoek. We kunnen voor alle toekomstige, maar ook voor al uitgevoerde testen een Penalty Analyse uitvoeren. Vraag ons gerust om advies voor uw situatie.

Zo werkt het

Een voorbeeld: het kan voorkomen dat 60 procent van de respondenten een product niet krokant genoeg vindt. Het gemiddelde cijfer kan dan 1,6 punten lager liggen dan het cijfer dat respondenten gaven die de krokantheid als ‘precies goed’ ervaren. Daarnaast geeft in hetzelfde onderzoek 30 procent van de respondenten aan dat ze het product niet zoet genoeg vinden. Deze respondenten geven een gemiddeld cijfer dat 1,2 punten lager ligt dan de mensen die de zoetheid wel ‘precies goed’ vonden. In dit voorbeeld zal dan eerst de krokantheid worden aangepast.

 

Penalty Analyse in het kort

  • Voor de Penalty Analyse voeren we smaaktests uit met consumenten
  • Door de score per onderdeel krijgt u inzicht in de eigenschappen
  • U weet snel welk onderdeel van uw product u kunt verbeteren
  • U vermijdt dat u energie steekt in onderdelen die amper voor verbetering zorgen

Wij helpen u bij het verbeteren van uw product op de belangrijkste punten

tinka-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp bij Penalty Analyse

Hulp nodig bij het doelgericht verbeteren van uw product? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar!

tinka-juiste-formaat-website
Tinka Alaerds

Commercieel Manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”

Gerelateerde diensten

tinka-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

tinka-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief