Voedselveiligheid

Alle levensmiddelen moeten veilig zijn om te consumeren. We willen niet iets eten dat besmet is met ziekmakers (micro-organismen) of schadelijke stoffen en/of productvreemde materialen bevat. Wanneer een product voedselveilig is, mag je ervan uitgaan dat je niet ziek wordt. Iedereen die deel uitmaakt van het voedselproces, dus ook de producenten van verpakkingsmateriaal en de gehele logistieke sector, moeten er daarom zorg voor dragen dat de voedselveiligheid en kwaliteit goed geborgd is. Wij helpen u daar graag bij!

Voedselveiligheidssysteem

Het borgen van de voedselveiligheid gaat via een voedselveiligheidssysteem. Het systeem richt zich op het beschrijven van processen en het in kaart brengen van voedselveiligheidsgevaren. Ook bevat het de beheersing van potentiële gevaren. Een kwaliteitsmanagementsysteem gaat daarbij nog een stapje verder. Dit systeem bevat ook onderwerpen zoals managementbetrokkenheid en communicatie. Een onderdeel van het voedselveiligheidssysteem is dat men voortdurend microbiologische en chemische analyses uitvoert op geproduceerde producten, voordat men ze aan de consument mag aanbieden.

microbiologische-analyse

Voedselveiligheid certificaat

Met een voedselveiligheidscertificaat bewijst u dat het door uw geproduceerde levensmiddel voldoet aan bepaalde eisen, bijvoorbeeld voor veiligheid en kwaliteit. Met een voedselveiligheidscertificaat kunt u als bedrijf dan ook aan al uw klanten die vragen naar een voedselveiligheidssysteem aantonen dat de processen en producten aan bepaalde eisen voldoen. Een voedselveiligheidscertificaat is daarom een minimale eis voor het leveren en vervoeren van producten, grondstoffen, verpakkingen enzovoort.

Normec Foodcare is uw partner

Wij helpen u om ervoor te zorgen dat de voedselveiligheid van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring hebt u met ons de beste partner in huis. Zo zorgen we er onder andere samen voor dat u aan alle huidige wet- en regelgeving voldoet en voeren we analyses voor u uit! Bekijk het onderstaande overzicht voor alle diensten waarbij we u kunnen helpen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Geen hoofdcategorie...