Wetgevingsvraagstukken

Als producent vraagt u zichzelf wellicht regelmatig af of uw producten aan de wet voldoen. Klopt de benaming van uw product? Mag u een ingrediënt wel of niet gebruiken in het product? Mag u bepaalde claims gebruiken voor uw producten? Wat mag u wel en niet op uw website zetten? Wij helpen u graag bij dit soort wetgevingsvraagstukken.

De EU heeft diverse wetten opgesteld voor voedselproducenten, die regelmatig aan veranderingen onderhevig zijn. Specialistische kennis hierover is niet altijd aanwezig binnen elk bedrijf. Bovendien is het vaak lastig om in de wirwar van wetteksten de juiste informatie te vinden. Wij kunnen dit soort vraagstukken voor u beantwoorden.

Op de hoogte van laatste wetgeving

Binnen onze organisatie werken diverse specialisten die op de hoogte zijn van de laatste wetgeving. Zij kunnen die op de juiste wijze interpreteren voor bijvoorbeeld uw product en/of website. Ook kunnen we bestaande teksten en websites toetsen aan de wet en een advies uitbrengen voor eventuele aanpassingen. Zo weet u zeker dat u precies voldoet aan de laatste wetgeving. Dat produceert toch een stuk relaxter.

Betrouwbare hulp bij wetgevingsvraagstukken

Benieuwd welke wetgevingsvraagstukken wij voor u kunnen oplossen? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar!

Wetgevingsvraagstukken in het kort

  • De EU heeft diverse wetten opgesteld voor voedselproducenten
  • Deze wetten veranderen regelmatig
  • Onze specialisten kunnen u helpen om te voldoen aan de laatste wetgeving
  • Ook de claims van uw teksten en websites kunnen we toetsen aan de wet

Benieuwd welke wetgevingsvraagstukken wij voor u op kunnen lossen?

janna-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

Neem contact op

Ervaringen van onze klanten

van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief