Veevoer-analyse

Door de combinatie van chemische en microbiologische analyses bieden wij een breed scala aan analyses op het gebied van diervoeders. Wij werken voor zowel de agrarische ondernemer, de veevoederhandelaar en de fouragehandelaar als voor de mengvoederfabriek

Enkelvoudige voeders zoals mais, tarwe, soja maar ook natte (bij)producten worden vaak onderzocht op de mogelijke aanwezigheid van toxines (DON, ZEA). Daarnaast kunnen deze producten geanalyseerd worden op inhoudstoffen, voederwaarde en microbiologie.

Samengestelde voeders

Samengestelde voeders zoals mengvoeders of mengsels gemaakt door jou als agrarische ondernemer zelf, kunnen zoals de enkelvoudige voeders onderzocht worden.

Fermentatie van voer

Een nieuwe ontwikkeling bij diervoeders is de fermentatie van deze voeders zodat voedingsstoffen beter ontsloten worden voor de dieren en waarbij er sprake is van een gezondheidsverbeterend effect. Om het fermentatieproces goed te monitoren of bij te sturen, verzorgen wij de benodigde analyses hiervoor. Dit zijn met name de analyses op melkzuur, azijnzuur, alcoholen en bacteriologisch onderzoek.

Ruwvoer

Onderzoek van ingekuild gras en mais is bijvoorbeeld belangrijk voor de rantsoenberekeningen en de gezondheid van je vee. Hiermee kom je erachter of aanvullende voeding wenselijk is en waar dat uit bestaat. Wanneer je deelneemt aan de Kringloopwijzer en de bedrijfsspecifieke excretie (BEX) is zo’n onderzoek noodzakelijk.
Wij maken een afspraak en komen langs om de monsters te nemen. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit verschillende analysepakketten.

Veevoer-analyse in het kort

  • Breed scala analyses
  • Enkelvoudige of samengestelde voeders
  • Ruwvoer en fermentatie van voer

Hulp nodig op het gebied van Veevoer-analyse?

mario-willems

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

Neem contact op

Wij werken voor zowel de agrarische ondernemer, de veevoederhandelaar en de fouragehandelaar als voor de mengvoederfabriek. Bekijk de video.

Betrouwbare hulp bij het uitvoeren van analyses van diervoeders

Hulp nodig bij het laten uitvoeren van analyses van diervoeders? Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

mario-willems
Mario Willems

Commercieel Manager

Neem contact op

Monsters aanleveren

Wij bieden de mogelijkheid om de monsters op te halen volgens een vaste logistieke planning. Maar het zelf aanleveren van monsters is natuurlijk ook mogelijk.

Meer over monstername >

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

Gerelateerde diensten

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de agrofoodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

mario-willems

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief