Receptuuraanpassing

De receptuur van een bestaand product aanpassen leidt vaak tot een spannende periode. Blijven de huidige klanten het product net zo vaak kopen? Wij helpen u deze spanning te voorkomen met onze onderzoeken. Dan weet u vooraf al hoe de consument reageert en voorkomt u omzetdaling.

Of de consument nu geen verschil mag merken of juíst de verbetering zou móeten proeven; onze tools brengen altijd uitstekend in kaart hoe de consument op de aanpassing reageert. Een receptuuraanpassing kan monadisch of vergelijkend worden getest. Wij testen uw product monadisch als er geen directe concurrent is en het handhaven van een vaste consumentenbeoordeling het doel is. Al er wel directe concurrenten zijn, voeren we een vergelijkend onderzoek uit.

Inzicht na onderzoek

In combinatie met bijvoorbeeld onze Penalty Analyse onderzoeken we glashelder waar de eventuele verschillen zitten. Ook geeft ons onderzoek je inzicht in welke aspecten u als eerste zou moeten verbeteren. Daarnaast zetten wij de resultaten altijd af tegen de Normec NormBase. Dat is een unieke database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Deze schat aan informatie geeft aan meer dan drieduizend specifieke productcategorieën een norm. Zo kunnen wij u nóg beter adviseren over de kansen van een product.

Receptuuraanpassing in het kort

  • Pas de receptuur aan zonder risico op verkoopdaling
  • Korte doorlooptijd: resultaat na één week
  • Inzicht in eventuele verdere verbeterpunten
  • Resultaten nemen we op in onze unieke Normec NormBase

Wij helpen u om de receptuur op een efficiënte manier aan te passen

tinka-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp voor het aanpassen van uw receptuur

Hebt u hulp nodig bij het testen van uw product met veranderde receptuur? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar.

tinka-juiste-formaat-website
Tinka Alaerds

Commercieel Manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

Gerelateerde diensten

tinka-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

tinka-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief