oranje fruit en groentes normec foodcare

Receptuuraanpassing

De receptuur van een bestaand product aanpassen leidt vaak tot een spannende periode. Blijven de huidige klanten het product net zo vaak kopen? Wij helpen u deze spanning te voorkomen met onze onderzoeken. Dan weet u vooraf al hoe de consument reageert en voorkomt u omzetdaling.

Of de consument nu geen verschil mag merken of juíst de verbetering zou móeten proeven; onze tools brengen altijd uitstekend in kaart hoe de consument op de aanpassing reageert. Een receptuuraanpassing kan monadisch of vergelijkend worden getest. Wij testen uw product monadisch als er geen directe concurrent is en het handhaven van een vaste consumentenbeoordeling het doel is. Al er wel directe concurrenten zijn, voeren we een vergelijkend onderzoek uit.

Inzicht na onderzoek

In combinatie met bijvoorbeeld onze Penalty Analyse onderzoeken we glashelder waar de eventuele verschillen zitten. Ook geeft ons onderzoek je inzicht in welke aspecten u als eerste zou moeten verbeteren. Daarnaast zetten wij de resultaten altijd af tegen de Normec NormBase. Dat is een unieke database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Deze schat aan informatie geeft aan meer dan drieduizend specifieke productcategorieën een norm. Zo kunnen wij u nóg beter adviseren over de kansen van een product.

Receptuuraanpassing in het kort

  • Pas de receptuur aan zonder risico op verkoopdaling
  • Korte doorlooptijd: resultaat na één week
  • Inzicht in eventuele verdere verbeterpunten
  • Resultaten nemen we op in onze unieke Normec NormBase

Wij helpen u om de receptuur op een efficiënte manier aan te passen

lara-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Lara van den Boorn

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp voor het aanpassen van uw receptuur

Hebt u hulp nodig bij het testen van uw product met veranderde receptuur? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar.

lara-juiste-formaat-website
Lara van den Boorn

Commercieel Manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
lara-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Lara van den Boorn

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
lara-juiste-formaat-website

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Wijnen Square Corps

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu