Over Normec Foodcare

Normec Foodcare is ontstaan vanuit een samenwerking tussen toonaangevende laboratoria, expertise- en adviesbureaus, inspectie- en trainingsorganisaties in de foodsector. Alle met tientallen jaren ervaring. Samen vormen we Normec Foodcare: kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak.

Onze bijdrage

De basis van de toegevoegde waarde die Normec Foodcare binnen de sector levert is onze missie en visie. Vanuit die overtuiging helpen we organisaties met food consultancy, labanalyses en sensorisch onderzoek een nog betere bijdrage te leveren aan kwaliteit in de hele keten. Van grondstof tot consument.

Missie

We willen dat alle mensen onbezorgd kunnen genieten van goed en veilig eten.

Visie

Alle organisaties in de keten leveren samen met Normec Foodcare de beste kwaliteit in food.

Alle krachten gebundeld

Door bundeling van onze expertises helpen we met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van procesbeheersing, kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en etiketcontrole.

We hebben aandacht voor kwaliteit en geloven in actieve samenwerking waarbij de behoefte van onze klant centraal staat. We bereiken resultaten met ons team van professionals die passie hebben voor het vak.

Vanuit onze hoofdvestiging in Den Bosch zijn we actief in Nederland en België met locaties in Antwerpen, Wetteren, Lokeren, Amstelveen, Woerden en Zwolle. Normec Foodcare is onderdeel van Normec Group.

Hebt u vragen of kunnen wij u ergens bij helpen? Neemt u gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

kantoor-2

Hoe het begon

Eind jaren 80 werd IvoMar Marktonderzoek opgericht. In de loop van de jaren is Het Smaakhuis aan IvoMar toegevoegd en werd de naam Sensory gekozen. Dit is de oudste partij die aan de basis van het huidige Normec Foodcare staat.

In de jaren 90 groeide in de markt de behoefte aan specialistisch advies en consultancy in food. Zowel Kroonenburg Advies als N&S Quality en Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) zagen het licht en ontwikkelden zich elk als een betrouwbare partner in de foodsector. Ieder met expertise in een deel van de keten. Zo is Kroonenburg Advies met jarenlange ervaring specialist in audits, inspecties, label compliance en is N&S Quality expert in advies, keur, AGF en opleidingen. Bureau voor Kwaliteitszorg (BK), MicroCare Laboratorium, Etiketteren.nl, BK Opleidingen & Trainingen, FoodTrust en CareNet zijn in de loop der jaren allemaal opgericht om onze klant bij een specifieke behoefte te bedienen. Om één totaaloplossing te bieden is de Care for Food Group ontstaan.

 

In 2015 werd Normec Group opgericht en wil onder meer een bijdrage leveren in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. De krachten van alle hiervoor beschreven organisaties kwamen in 2019 samen in Normec Foodcare. Ook RobaLab en Innovative Fresh volgden daarna en in België traden Servaco Food Control en AS4 toe tot Normec Foodcare.

We werken toe naar een volledige samenvoeging en naamswijziging naar Normec Foodcare. Daarmee zijn alle activiteiten van Normec Foodcare voor alle klanten beschikbaar. Met food consultancy, lab analyses en sensorisch onderzoek kunnen wij een nog betere bijdrage leveren aan de kwaliteit in de hele keten. Van grondstof tot consument.

Samenwerken geeft synergievoordelen

Alle activiteiten van de fusiepartners zijn van toegevoegde waarde voor klanten van Normec Foodcare. Door het samenvoegen van expertise en ervaring bieden we een betere match en altijd een passende oplossing, die nog beter aansluit op de behoefte van onze klanten. Met het bredere pallet aan diensten ontzorgen we onze klanten en kunnen we bovendien synergievoordelen bieden.

Alle krachten gebundeld

Door bundeling van onze expertises helpen we met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van procesbeheersing, kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en etiketcontrole. We hebben aandacht voor kwaliteit en geloven in actieve samenwerking waarbij de behoefte van onze klant centraal staat. We bereiken resultaten met ons team van professionals dat passie heeft voor het vak.

Toegevoegde waarde in de hele keten

Door het samengaan van de verschillende organisaties en het overgaan naar Normec Foodcare leveren wij toegevoegde waarde in de hele keten. Keer op keer leidt samenwerken tot mooie voorbeelden van de groei die Normec Foodcare doormaakt, als kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Wij zijn er van overtuigd dat wij u met bundeling van krachten op elk vlak een bredere en nog completere dienstverlening kunnen aanbieden.

Heeft u vragen of kunnen wij u ergens bij helpen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Ontmoet ons commercieel team

janna-juiste-formaat-website
Janna Mestach

Sales Manager QA

manuella-juiste-formaat-website
Manuella van Rijmenant

Commercial Manager QA

jolien-juiste-formaat-website
Jolien de Corte

Commercial Manager QA

elena-juiste-formaat-website
Elena de Weerdt

Technical Commercial Manager – Lab

els-juiste-formaat-website
Els Wauman

Technical Commercial Manager – Lab

emmie-juiste-formaat-website
Emmie Alderweireldt

Technical Commercial Manager – Lab

celine-juiste-formaat-website
Céline Dewitte

Commercial Manager Foodcare Online

Waarom Normec Foodcare

Wij onderzoeken wat de kwaliteit van je product is
Geaccrediteerde laboratoria die verschillende analyses uitvoeren onder de scope van de accreditatie
Onze QA adviseurs ondersteunen bij QA werkzaamheden
Online QA Software voor betere en efficiëntere kwaliteitsborging
Eigen team van gecertificeerde auditors en erkende inspecteurs
Wij controleren uw etiketten en zorgen dat specificatiebeheer op orde is
janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Sales Manager QA Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief