Servaco Food Control is Normec Foodcontrol

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 2335 keer bekeken

Microbiologische en chemische analyses op voedingswaren, diervoeder, dierlijke bijproducten en water: doordat Servaco Food Control, als Normec Foodcontrol, vanaf september 2020 onderdeel is van Normec Foodcare biedt Normec Foodcare deze diensten aan in België. 

Krachten bundelen

Servaco Food Control is in 1991 opgericht als Meat Control en is ontstaan vanuit de kwaliteitsdienst van een groot voedingsbedrijf in de vleessector. Gaandeweg de jaren lieten steeds meer andere bedrijven uit de foodsector microbiologische analyses uitvoeren door het lab. De naam Meat Control dekte niet langer de lading. De naamswijziging naar Food Control was toen een logische stap. Vanaf 2008 werd het labo opgenomen in de Servaco groep als uitbreiding voor industriële analyses. In 2011 werd een state-of-the art laboratorium gebouwd in Wetteren met specifieke aandacht voor hygiëne (doorgedreven filtratie van de inkomende lucht) en duurzaamheid. Inmiddels is het lab verder uitgebreid en voert het zowel microbiologische als chemische analyses uit op voedingsmiddelen, diervoeders, water, dierlijke bijproducten en mest.

Om in de toekomst door te kunnen groeien worden alle krachten gebundeld en is de stap gemaakt om toe te treden tot Normec Foodcare. Vanaf september 2020 is Servaco Food Control verdergaan onder de naam Normec Foodcontrol, als onderdeel van Normec Foodcare.

Over Normec Foodcontrol

Normec Foodcontrol is een BELAC-geaccrediteerd laboratorium volgens de ISO 17025 norm. Niet alleen de analyses maar ook de staalnames kunnen uitgevoerd worden onder accreditatie en/of erkenning. De staalnamedienst en de laboranten staan paraat om een professionele staalname, geconditioneerd vervoer, accurate orderverwerking, precieze behandeling en vlotte rapportering te waarborgen. Dankzij jarenlange ervaring is het mogelijk de nodige ondersteuning te bieden bij de algemene interpretatie van analyseresultaten en de incorporatie ervan in productieprocessen.

In het laboratorium microbiologie worden vooral voedselveiligheidscriteria en procescriteria gecontroleerd. Als service lab zorgen we er mee voor dat uw bedrijf helemaal voldoet aan de actuele wet- en regelgeving. Daarnaast is het lab gespecialiseerd in het uitvoeren van houdbaarheidstesten en zijn we marktleider in België voor het uitvoeren van challengetesten met Listeria monocytogens volgens de European Guidance/FAVV/NVWA.  Voor belangrijke pathogenen, zoals Salmonella, STEC, Listeria en Legionella beschikt Normec Foodcontrol over sneltesten via PCR en/of VIDAS. Op deze manier kan u zeer snel resultaten bekomen indien dit nodig is, zoals bij de vrijgave van producten, grondstoffen of processen.

Als producent van food of feed dient u te voldoen aan de etiketteringsregelgeving. In het laboratorium chemie kan de nutritionele samenstelling van uw product bepaald worden. Ook de allergenen, mineralen, ranzigheidsparameters, contaminanten komen hier aan bod.

Welke wateranalyses noodzakelijk zijn is afhankelijk van het doel en de herkomst van het water. In bedrijven wordt vaak water gebruikt dat van drinkkwaliteit moet zijn. In voedingsbedrijven wordt de frequentie van de vastgelegde analyses bepaald door het dagelijks verbruik. Voor de industrie en de zorgsector (ziekenhuizen, woonzorgcentra) bieden we bovendien een dienstverlening aan voor de beheersing van de Legionella bacterie bv in douches en koeltorens. Normec Foodcontrol maakt hiervoor risico-analyses en beheersplannen op en voert de Legionella analyses uit.

Totaalontzorging

Door de ervaring en expertise in microbiologische en chemische analyses past Normec Foodcontrol goed in ons concept van totaalontzorging waar Normec Foodcare voor staat. In België bieden wij – net zoals in Nederland – een samenwerking tussen consultancy, analyses, sensorisch onderzoek en een goed it-systeem die het concept zo krachtig maakt. Deze nieuwe samenwerking vormt hiermee een goed voorbeeld van de groei die Normec Foodcare als geheel doormaakt. Wij zijn er van overtuigd dat wij u met deze samenwerking een bredere en nog betere dienstverlening kunnen aanbieden. Heeft u vragen of kunnen wij u ergens bij helpen? Neem contact op. Wij staan voor u klaar.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

els-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

els-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief