Specificatiebeheer

Als producent van voedingsproducten is er allerlei wetgeving waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld op het gebied van specificatiebeheer. Normec Foodcare is uw specialist op dit gebied. Wij helpen u graag om je productspecificaties op de juiste manier vast te leggen.

U weet dat u zonder de juiste voedselinformatie uw producten niet mag verhandelen. Maar hoe stelt u die productspecificaties op, met uw grondstoffen en de receptuur als uitgangspunt? Daar helpen we u bij. Wat uw afnemers ook voor wensen hebben, wij zorgen ervoor dat u uw specificatiebeheer op orde hebt. Zodat u zich kunt richten op uw échte werk, waar uw passie ligt.

Lever alle gewenste informatie aan

U hebt bij specificatiebeheer te maken met de wet én met uw klanten. De specificaties moeten minimaal voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011, maar uw klanten vragen u ook almaar vaker om meer informatie aan te leveren. Retailers, cateraars en groothandels willen deze specificaties het liefst ontvangen in hun eigen informatiesystemen. Hoe doet u dat, als elke klant zijn eigen eisen heeft en andere informatie vraagt? U schakelt onze specialisten in. Specificatiebeheer is hun vak. Dat scheelt u veel tijd en zelfstudie, terwijl uw bedrijf snel voldoet aan alle eisen.

Specificatiebeheer in het kort

 • Aantoonbaar voldoen aan de Europese Verordening
 • Uw klanten voorzien van de juiste productspecificaties
 • Aanleveren van specificaties in diverse informatiesystemen
 • Automatiseren van productspecificaties

Hulp nodig bij het proces van opstellen en beheren van productspecificaties en/of etiketdeclaraties?

jolien-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercial Manager QA Jolien de Corte

Neem contact op

Software oplossing

Softwareoplossing

Productspecificaties automatiseren? Geen probleem!

Ook met de automatisering van productspecificaties kunnen we u helpen. Dankzij onze software kunt u eenvoudig online uw productspecificaties beheren en bijhouden. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet in eindproductspecificaties en ingrediëntendeclaraties.

Uiteraard volgens de meest recente wetgeving. Zijn er aanpassingen in grondstoffen of recepturen? Die worden dan direct doorgevoerd in alle eindproductspecificaties. Dit maakt uw specificatiebeheer een stuk eenvoudiger en bespaart u veel tijd.

Eenvoudig te koppelen

Onze aanpak biedt u volop voordelen. Op basis van de ingevoerde grondstoffen en recepturen worden voedingswaarden van eindproducten automatisch berekend. Met de allergenenmatrix hebt u altijd een up-to-date overzicht van de in het eindproduct aanwezige allergenen. Deze overzichten zijn te koppelen aan andere informatiesystemen, zoals PS in foodservice. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing.

Onze specialisten kunnen de specificaties ook opstellen in diverse andere systemen, zoals Eclarion, Navision, CBS, PeQAsus, Bestmix en Reflex.

Ondersteuning in specificatiebeheer

Onze specialisten ondersteunen u graag hierbij. Ze zijn op de hoogte van de laatste wetgeving en hebben ervaring in uiteenlopende branches. Onze specialist kan op locatie of op afstand diverse werkzaamheden uitvoeren met betrekking tot etikettering, wetgeving en specificatiebeheer.

jolien-juiste-formaat-website
Jolien de Corte

Commercial Manager QA

Neem contact op

Werkzaamheden

 • Controleren van etiketten op geldende wetgeving
 • Opstellen van eind productspecificaties en etiketten
 • Behandelen van wetgevingsvraagstukken
 • Onderhouden en beheren van specificaties en recepturen
 • Invullen van klantspecifieke specificatiesystemen zoals SIM, Trace One, GS1 en PS in Foodservice
 • Invullen van vragenlijsten voor business-to- business klanten

Ervaringen van onze klanten

van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.

Gerelateerde diensten

jolien-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercial Manager QA Jolien de Corte

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

jolien-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief