Smaakonderzoek

Wilt u uw product op smaak laten testen, omdat u benieuwd bent wat de kansen zijn? Wij helpen u graag met een goed en deskundig smaakonderzoek. Hierdoor weet u exact hoe de consument over uw product denkt. Bij een smaakonderzoek proeft een groep respondenten een product. Aan de hand van verschillende aspecten op een vragenlijst geeft de groep aan wat ze hier van vindt.

Met een professioneel consumentenonderzoek tonen we de zwakke elementen van een product aan. Dit kan belangrijk zijn als u een nieuw product op de markt wilt brengen, maar ook als u een product dat al in de winkelrekken ligt, wilt verbeteren. Het geeft u bovendien een goed inzicht in de marktkansen van uw product.

Hoe werkt het smaakonderzoek?

U kunt ervoor kiezen om één product te onderzoeken (monadisch onderzoek) of om enkele producten vergelijkend met elkaar te testen. In de rapportage wordt uw product afgezet tegen een (ander) A-merk of huismerk. Zo weet u hoe uw product scoort ten opzichte van de concurrent. Welke variant u het liefste toepast, is helemaal aan u. Als u hierover advies nodig hebt, vertellen we u graag wat een logische keuze is in uw situatie.

Smaakonderzoek in het kort

  • We laten een groep respondenten uw product proeven
  • Diverse analyses geven u een complete rapportage
  • Door middel van smaakonderzoek optimaliseert u zo uw product
  • Kies voor een enkel productonderzoek of vergelijkend onderzoek

Wij helpen u om uw product op smaak te laten testen

tinka-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp bij smaakonderzoek

Hulp nodig bij het optimaliseren van je product aan de hand van smaakonderzoek? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar!

lara-juiste-formaat-website
Lara van den Boorn

Operationeel manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”

Gerelateerde diensten

tinka-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

tinka-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief