Legionella beheersplan

De basis van legionellapreventie begint bij een risicoanalyse en legionella beheersplan (RABP), zoals opgenomen in het Vlaams Legionellabesluit van 4 mei 2007. Het is voor specifieke inrichtingen, inclusief natte koeltorens, namelijk verplicht te beschikken over een RABP. In dit plan staat vermeld welke  legionellarisico’s uw drinkwaterinstallatie heeft en welke maatregelen u volgens regelgeving moet uitvoeren om het risico tot een minimum te beperken. U bent bij ons aan het juiste adres voor het opstellen en uitvoeren van een Legionella beheersplan. 

Wanneer uw inrichting in het Brussels Hoofdstedelijk of Waals Gewest gelegen is, is er enkel legionellaspecifieke wetgeving van toepassing op koeltorens en zwembaden.  Voor andere inrichtingen (onder andere industriële bedrijven) is geen specifieke legionellawetgeving van toepassing, maar stamt het voort uit het Federaal Besluit van 4 augustus 1996: de Welzijnswet. Binnen dit Besluit wordt legionella geclassificeerd als biologisch agens van groep 2, waartegen werknemers beschermd moeten worden indien van toepassing. Ook voor deze locaties bent u bij Normec Foodcare aan het juiste adres voor het uitvoeren van een risicoanalyse en een op maat gemaakt Legionella beheersplan.

Legionella beheersplan in het kort

  • Preventie door een Legionella beheersplan
  • Risicoanalyse en beheersplan (RABP)
  • Digitaal beheren

Hulp nodig op het gebied van Legionella beheersplan?

els-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Digitaal beheren

U kunt zich abonneren op Gebouw Online, een digitaal systeem voor het opslaan van logboeken en andere relevante informatie.

Hoe zorgt u er na de inspectie voor dat uw installatie aan de normen blijft voldoen?

Om uw installatie vervolgens op orde te houden, moet u periodiek een aantal acties ondernemen conform de geldende best beschikbare technieken (BBT’s). Denk onder meer aan onderhoud van de waterverzachters en controle van de keerkleppen.  Optioneel kunt u ervoor kiezen twee keer per jaar watermonsters te laten nemen om de waterkwaliteit te waarborgen. Deze watermonsters zijn door het legionellabesluit verplicht. Het aangewezen aantal en de frequentie kunnen afhankelijk van het risico afwijken.

Betrouwbare hulp bij het uitvoeren van een Risicoanalyse en beheersplan (RABP)

Hulp nodig bij het laten uitvoeren van Risicoanalyse en beheersplan (RABP)? Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

els-juiste-formaat-website
Els Wauman

Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Microbiologische en chemische analyses op food, feed en water moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden. Normec Foodcontrol (Servaco Food Control NV) is geaccrediteerd volgens ISO17025:2017 (080-TEst BELAC). Lees meer.

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.
Group-of-Butchers

Group of Butchers

Group of Butchers is een innovatief vleeswaren producerend bedrijf met vestigingen in Nederland en België. Al meerdere jaren achter elkaar ontvangt het bedrijf de Industributie Trofee voor de beste waardering vanuit de retailmarkt voor hun producten. Logisch dat de medewerkers up to date geschoold moeten zijn om de hoge standaarden te handhaven.

Gerelateerde diensten

els-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

els-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief