Interne audit

Een interne audit wordt vaak door organisaties gezien als een verplichting, omdat de norm het nu eenmaal vereist. Maar wist u dat een interne audit juist voordelen kan opleveren? Met een interne audit evalueert u de doeltreffendheid van processen. Ook kunt u problemen en risico’s op tijd in beeld brengen, voordat er afwijkingen of incidenten ontstaan. Onze specialisten helpen u daar graag bij.

Een interne audit is een onderzoek binnen een organisatie naar het goed en betrouwbaar functioneren van de organisatie. Met een audit toetst u of het kwaliteitsmanagementsysteem aan eisen van bijvoorbeeld uw klanten en de wet- en regelgeving voldoet. Wilt u ook de kwaliteit van bedrijfsprocessen verbeteren? Schakel dan onze specialisten in. Zij zorgen voor nieuwe inzichten en mogelijkheden tot verbeteringen.

Risico’s duidelijk in beeld

Het is aan te raden om regelmatig een onafhankelijk persoon naar het functioneren van het kwaliteitsmanagementsysteem van uw bedrijf te laten kijken. Het uitbesteden van een interne audit leidt namelijk tot nieuwe opvattingen. Zo hebt u eventuele risico’s duidelijk en snel in beeld. Onze specialisten helpen u graag met verschillende interne audits:

  • We auditen het hele systeem of juist alleen een deel ervan
  • We voeren de audit uit op basis van een voedselveiligheidsstandaard of van een eigen kwaliteitssysteem
  • We voeren zowel aangekondigde als onaangekondigde audits uit

Interne audit in het kort

  • We toetsen of het kwaliteitsmanagementsysteem aan alle eisen voldoet
  • We evalueren de effectiviteit van processen voor u
  • Met interne audits kunt u ervoor zorgen dat u voldoet aan alle wet- en regelgeving
  • U krijgt nieuwe inzichten en mogelijkheden tot verbeteringen

Laat de interne audit door onze specialisten begeleiden/uitvoeren

manuella-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

Neem contact op

Remote audits

Een remote audit is een audit die we op afstand uitvoeren, zonder dat de inhoud van de audit afwijkt van een audit op locatie. Op deze manier is er geen kostbare reistijd nodig. Als een audit op locatie niet haalbaar blijkt, kan een remote audit alsnog snel plaatsvinden.

De audit wordt uitgevoerd via een digitale omgeving en met behulp van de juiste audiovisuele middelen. Het is aan de auditor om zoveel mogelijk ‘online’ te kunnen zien om het managementsysteem objectief en goed te beoordelen. Remote audits zijn een geldig middel voor het uitvoeren van interne audits. Zo zijn in ISO 19011 (uitvoeren van audits) eisen beschreven voor het uitvoeren van remote audits.

Onaangekondigde audits

Het onaangekondigd auditen is de afgelopen jaren toegenomen. Zonder het vooraf te melden, klopt een inspecteur bij u aan om te controleren of u aan alle eisen voldoet. Door middel van een onaangekondigde interne audit kunt u zichzelf goed voorbereiden op een externe onaangekondigde audit. Vooraf maken we afspraken met u over het uitvoeren van de audit. Zo kan er worden aangegeven in welke periode de audit uitgevoerd wordt en wat het aantal te besteden uren zal zijn.

Betrouwbare hulp bij het uitvoeren van interne audits

Hebt u hulp nodig hierbij? Onze ervaren adviseurs zorgen voor een juiste uitvoering van de interne audits. Wilt u meer informatie over interne audits, dan bespreken we graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neemt u gerust contact met ons op!

manuella-juiste-formaat-website
Manuella van Rijmenant

Commercieel Manager

Neem contact op

Waarom onze auditoren inschakelen?

  • Eigen team van erkende auditoren en goedgekeurde inspecteurs
  • Snel opleveren van resultaten en deskundig advies van uw eigen contactpersoon

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief