Food defence plan

Naalden in broodjes bij de catering van een luchtvaartmaatschappij. Giftige stoffen toevoegen aan verpakte dranken of foodproducten. Het zijn voorbeelden van de manier waarop kwaadwillende personen uw producten kunnen gebruiken om angst te zaaien. Wij helpen u graag om dit te voorkomen door een goed fooddefenceplan op te stellen.

Als u uw bedrijf wilt beschermen tegen opzettelijke voedselbesmetting of andere kwaadwillende acties, moet u zich realiseren waar de dreiging vandaan komt. Waar voedselfraude wordt gemotiveerd door economisch gewin, is de motivatie in dit geval juist moedwillig kwaad doen. Wij helpen u met een gedegen TACCP-inventarisatie om eventuele risicogebieden in het bedrijf vast te stellen.

Kwaliteitsstandaarden voor food defence

Threat Analysis Critical Control Points (TACCP) en food defence zijn ontstaan in de Verenigde Staten. Na de aanslagen in 2001 heeft de Food and Drug Authority eisen opgesteld voor food defence. De Europese markt heeft hierop ingespeeld. Dat heeft geresulteerd in de vermelding van food defence in diverse kwaliteitsstandaarden, zoals BRC, IFS en ISO 22000. Hebt u een TACCP-inventarisatie uitgevoerd en een fooddefenceplan geïmplementeerd en komt u toch nog in een situatie terecht waar u het slachtoffer bent van food defence? Dan is het belangrijk dat de continuïteit van het bedrijf niet in het gedrang komt.

Food defence plan in het kort

  • Wij beschermen uw bedrijf tegen opzettelijke voedselbesmetting
  • Door een TACCP-inventarisatie uit te voeren, brengen we de risicogebieden in kaart
  • Op basis hiervan kunt u maatregelen nemen en preventief een bedrijfscontinuïteitsplan opstellen

Wij helpen u om uw bedrijf te bescherming tegen opzettelijke voedselbesmetting

janna-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij een fooddefenceplan

Hebt u hulp nodig hierbij? Onze ervaren projectmanagers kunnen een Threat Analysis (TACCP) uitvoeren en een fooddefenceplan opzetten. Wilt u meer informatie over onze TACCP-inventarisatie, dan bespreken we graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neemt u gerust contact met ons op!

janna-juiste-formaat-website
Janna Mestach

Commercieel Manager

Neem contact op

Klokkenluidersregeling

Uw medewerkers moeten in de mogelijkheid zijn om misstanden en afwijkingen in de productintegriteit veilig te melden. Om dit te garanderen, kunt u zich aansluiten bij onze klokkenluidersregeling.

Lees meer >

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief