Duurzaamheidsadvies en begeleiding

Het onderwerp duurzaamheid staat bij veel bedrijven in de voedselketen hoog op de agenda. Voedselsystemen stoten 29% van wereldwijde broeikasgassen uit en voedselproductie is gelinkt aan 70% biodiversiteitsverlies op het land. Dit zijn enkele cijfers uit het WWF Eetplan voor de planeet. Maar waar moet je beginnen en hoe levert je bedrijf een bijdrage aan een betere wereld?

Het leveren van een bijdrage aan een duurzame voedselketen, begint met het nemen van verantwoordelijkheid. Stap één is dat duurzaamheid een onderdeel vormt van het bedrijfsbeleid. Daarnaast moet je de reductie- en recyclemogelijkheden van je bedrijf onderzoeken en toepassen. Wij noemen dit ook wel ‘de drie R’en’: Responsibility, Reduce en Recycle. Met deze stappen zet je duurzaamheidsambities om tot concrete acties voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen in je organisatie. Je staat er niet alleen voor. Normec Foodcare helpt je bij iedere stap. Samen zorgen we voor goed en veilig voedsel én een duurzame voedselketen waarmee goed en veilig voedsel ook in de toekomst ook beschikbaar zal blijven.

Responsibility

Duurzaam ondernemen betekent ook verantwoord ondernemen. Je moet voldoen aan wet- en regelgeving. Daarnaast worden vanuit afnemers specifieke certificaten gevraagd, zoals een milieumanagement certificaat of MVO-prestatieladder. Deze certificeringsnormen geven je daarnaast een richtlijn om diverse duurzaamheidsdoelstellingen binnen je bedrijf door te voeren. We helpen je bij het implementeren van wet- en regelgeving en certificeringsnormen, het uitvoeren van audits, begeleiding van het certificeringstraject en audits en inspecties vanuit overheidsinstanties. Verantwoord ondernemen heeft ook te maken met transparantie, bijvoorbeeld in de vorm van rapportages. Ook de ambitie om te werken aan een gezonde voedselketen is een vorm van verantwoord ondernemen. Ook hier kunnen wij je bij ondersteunen.

Duurzaamheidsadvies en begeleiding in het kort

  • Maak het verschil bij een duurzame voedselketen
  • Realiseren van quick wins
  • Opstellen doelstellingen voor de langere termijn
  • In te zetten in de voedingsmiddelen-, verpakkingsindustrie en logistieke sector

Hulp nodig op het gebied van Duurzaamheidsadvies en begeleiding?

manuella-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercial Manager QA Manuella van Rijmenant

Neem contact op

Recycle

Recycling is een belangrijke stap in het realiseren van een duurzame bedrijfsvoering, maar ook van een duurzame voedselketen. Verpakkingsmaterialen en afvalstromen spelen hierbij een belangrijke rol. We adviseren je over mogelijkheden en kansen als het gaat om hergebruik van materialen, afvalstromen, rework en gebruik van recyclebare verpakkingsmaterialen. Ook hierbij blijven voedselveiligheid en kwaliteit bovenaan staan, zodat je klanten verzekerd zijn van goede en veilige producten.

Je staat er niet alleen voor

Waar moet je beginnen? En hoe zorg je dat duurzaamheidsmaatregelen niet ten koste gaan van je voedselveiligheid en productkwaliteit? Je staat er niet alleen voor. Samen met jou onderzoeken we waar jouw bedrijf het verschil kan maken als het gaat om een duurzame voedselketen. We kijken naar de quick wins en doelstellingen voor de langere termijn. Onze diensten sluiten aan bij verschillende Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en helpen je om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. We helpen je bij iedere stap.

Betrouwbare hulp bij duurzaamheidsadvies en begeleiding

Advies nodig over duurzaamheid? Of liever directe begeleiding? Onze specialisten helpen je graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

manuella-juiste-formaat-website
Manuella van Rijmenant

Commercial Manager QA

Neem contact op

Hoe maak je producten duurzamer, beter en gezonder en hoe zog je ervoor dat jouw organisatie niet achterloopt op het gebied van duurzaamheid, maar juist wordt gezien als innovatieve en duurzame organisatie? Normec Foodcare helpt je bij iedere stap. Samen zorgen we voor goed en veilig voedsel én een duurzame voedselketen waarmee goed en veilig voedsel ook in de toekomst ook beschikbaar zal blijven.

Gerelateerde diensten

manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercial Manager QA Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief