oranje fruit en groentes normec foodcare

Contaminanten en residuen

Contaminanten of verontreinigingen zijn stoffen die onbedoeld in food en feed terechtkomen. Om de consument te beschermen tegen een te hoge blootstelling, zijn er voor heel wat contaminanten en residuen maximumgehaltes vastgelegd. Voor maximumgehaltes van contaminanten is de Europese  verordening Nr. 1881/2006  van toepassing. 

Als gevolg van productie, verwerking, verpakking, transport, opslag of via het milieu kunnen contaminanten of verontreinigingen in food en feed terechtkomen. Afhankelijk van de toxiciteit, die voor iedere stof verschilt, en de blootstelling eraan kunnen zulke contaminanten schadelijk zijn voor de gezondheid van mens een dier. Levensmiddelen met schadelijke contaminatiegehaltes voor de consument mogen niet worden verkocht.

Residuen

In onze voeding kunnen ook kleine hoeveelheden pesticiden of diergeneesmiddelen aanwezig zijn, achtergebleven bij de behandeling van de gewassen of dieren. We noemen ze residuen. De maximale residulimiet (MRL) bepaalt hoeveel van een pesticide of diergeneesmiddel er maximaal in een product mag zitten.

Contaminanten en residuen in het kort

  • Bepalen van contaminanten en residuen
  • Verschillende analyses

Hulp nodig op het gebied van Contaminanten en residuen?

elena-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij het uitvoeren van analyses

Hulp nodig bij het laten uitvoeren van analyses? Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

elena-juiste-formaat-website
Elena de Weerdt

Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Microbiologische en chemische analyses op food, feed en water moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden. Normec Foodcontrol (Servaco Food Control NV) is geaccrediteerd volgens ISO17025:2017 (080-TEst BELAC). Lees meer.

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
elena-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
elena-juiste-formaat-website

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Hygiena
Hero
Jumbo
Remia
Delhaize
Group of Butchers
Unilever
Bonfait
Aviko B.V.
Bonduelle

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu