Analyse microbiologisch plan

Regelmatig krijgen wij vragen over het microbiologische analyse plan. Bijvoorbeeld over de (wettelijke) normen microbiologische parameters. Het vaststellen van microbiologische normen is afhankelijk van verschillende factoren en is daarom voor elk levensmiddelenbedrijf verschillend.

Verschillende analyses

Op basis van een risicoanalyse wordt bepaald welke micro-organismen een risico zijn in het eindproduct. Hierbij spelen de gebruikte grondstoffen en het productieproces een grote rol. Met een grondstoffenanalyse gaan we na welke micro-organismen er voorkomen in de grondstoffen.

Vervolgens kijken we of het productieproces deze micro-organismen kan elimineren tot een aanvaardbaar niveau. Dit zijn vaak stappen in het productieproces die erop gericht zijn om micro-organismen af te doden.

Als laatste gaan we na waar het (open) eindproduct middels kruisbesmetting vanuit de omgeving alsnog gecontamineerd kan worden.

Analyse microbiologisch plan in het kort

  • We geven u een complete analyse van het microbiologisch plan
  • Dit doen we door een risicoanalyse, kijken naar het productieproces  en stellen de juiste normen vast

Wij helpen u bij het analyseren van het microbiologisch plan, ook op afstand

emmie-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij het analyseren van het microbiologisch plan

Wilt u weten of uw microbiologisch plan correct is opgesteld en of nog iets mist? Onze specialisten evalueren deze graag voor u. Stuur uw gegevens naar ons op en wij nemen contact met u op

emmie-juiste-formaat-website
Emmie Alderweireldt

Technisch Commercieel Manager – Labo

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Microbiologische en chemische analyses op food, feed en water moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden. Normec Foodcontrol (Servaco Food Control NV) is geaccrediteerd volgens ISO17025:2017 (080-TEst BELAC). Lees meer.

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”
AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zijn snel, flexibel en ze denken met ons mee.”

Gerelateerde diensten

emmie-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

emmie-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief