Gezondheidszorg en institutioneel

U weet dat hygiëneregels naleven van groot belang is. In de gezondheidszorg en instellingskeukens worden maaltijden voorbereid en samengesteld voor kwetsbare doelgroepen, waardoor dit nóg belangrijker is. Het is ook van groot belang dat de voedselveiligheid volledig onder controle is. Het FAVV controleert de veiligheid van voedingsmiddelen in deze branche steeds frequenter. Wij kunnen u hierbij helpen.

Uw team en onze kennis

De implementatie van de vereiste voedselveiligheidseisen vindt plaats op basis van de hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen. Samen met het kwaliteitsteam van de instelling wordt er een kwaliteitssysteem opgesteld. Dit team bestaat vooral uit voedingsassistenten van de afdelingen, de koks uit de centrale keuken of de gastheren of -vrouwen uit het restaurant.

Vaak is er binnen zo’n team een tekort aan goede kwaliteitsmanagers. Wij bieden u graag onze vakspecifieke kennis om u te helpen de theorie te vertalen naar de juiste toepassing in de praktijk. Draagvlak creëren om te zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor kwaliteit en voedselveiligheid als onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden is een van de taken die we voor onze rekening nemen. Zo helpen we u op lange zowel als korte termijn met het waarborgen van de voedselveiligheid binnen uw instelling.

Audits uitvoeren

Wanneer er een audit verricht moet worden op de toepassing van hygiëne en HACCP in de keuken en bij de zorgafdelingen, hebben wij een volledig geautomatiseerde checklist. Hierbij wordt in de centrale keuken en per zorgafdeling een controle uitgevoerd, die direct digitaal kan worden aangeleverd. U krijgt dan een helder overzicht per afdeling, inclusief verbeterpunten.

Ook helpen we u de kwaliteitsbeheersing op peil te houden door audits uit te voeren. U bent op deze manier goed voorbereid op inspecties en voldoet aan alle eisen van het FAVV. U kunt vrijwillig deelnemen aan het zelfcontrolesysteem, waarbij de werking en betrouwbaarheid van kwaliteitsbeheersing gecontroleerd wordt.

Leveranciers audits

Almaar meer instellingen besteden de productie van maaltijden uit. Als instelling zijn ze zelf verantwoordelijk voor wat ze inkopen. Daarom adviseert de instellingscode om HACCP- en hygiëne audits te verrichten bij leveranciers. Wij zijn hier volledig op ingericht en zorgen ervoor dat u inzicht krijgt in de procesbeheersing en eventuele risico’s van uw leverancier.

gezondheidszorg

Ervaringen van onze klanten

zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”
elena-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Technisch Commercieel Manager - Labo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

elena-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief