Whitepaper IFS Food versie 8

controle uitvoeren op ipad

IFS Food versie 8

Op 18 april 2023 is IFS Food versie 8 gepubliceerd. Audits volgens IFS Food versie 8 kunnen plaatsvinden plaats vanaf 1 oktober 2023 en zijn voor alle gecertificeerde bedrijven verplicht per 1 januari 2024. De belangrijkste wijzigingen hebben onze experts voor je in kaart gebracht in de gratis whitepaper IFS 8.

Onze experts van het Normec Foodcare Kenniscentrum leggen in deze whitepaper uit hoe het zit. Ontdek:

  • De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van versie 7
  • Nieuwe eisen en aandachtspunten
  • Tips om te voldoen aan de nieuwe IFS 8 norm

Zo stoom je jouw bedrijf klaar voor de aankomende audit volgens IFS versie 8.

 

IFS Food

IFS Food is gericht op voedselverwerkende bedrijven en bedrijven die losse voedselproducten verpakken. De standaard bevat veel eisen met betrekking tot de naleving van klantspecificaties. Daarom is de standaard belangrijk voor private label producerende bedrijven. De IFS (International Food Standard) is een GFSI-erkende standaard op het gebied van voedselveiligheid. De standaard werd opgesteld door de HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. Later hebben ook de Franse retail-brancheorganisatie FCD en Italiaanse organisaties als ANCC, ANCD en Federdistributione zich hierbij aangesloten.

Reden van wijziging

IFS geeft aan het essentieel te vinden om te blijven anticiperen op aankomende veranderingen in de markt. Gezien de update van de General Principles of Food Hygiene (CXC 1-1969, rev. 2020) van de Codex Alimentarius in november 2020 en raadpleging van de nieuwe ISO 22003-2 standaard voor product en proces standaarden is besloten om over te gaan tot een herziening van de IFS standaard van versie 7 naar versie 8. De herziening stelt IFS daarnaast in staat om waardevolle feedback van belanghebbenden over IFS Food versie 7 mee te nemen.

Auteur: Normec Foodcare
Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak

Gerelateerde diensten