MBO-opleiding Kwaliteitsmedewerker

MBO-opleiding Kwaliteitsmedewerker

Heb je een nieuwe kwaliteitsmedewerker nodig en heb je een medewerker die hier wel geschikt voor is? Dan helpen we je graag. Samen met SVO vakopleiding food en Yuverta MBO hebben wij de handen ineen geslagen om de opleiding Kwaliteitsmedewerker vorm te geven. Daardoor bieden we je een specialistische opleiding die voorbereidt op het werken op een kwaliteitsafdeling van een levensmiddelenbedrijf.

MBO-opleiding Kwaliteitsmedewerker in het kort

  • Leid je medewerkers op voor de kwaliteitsafdeling
  • Docenten zijn professionals uit het vakgebied
  • De opleiding duurt 1,5 tot 3 jaar
  • Theorie en praktijk worden optimaal gecombineerd

Tijdens de opleiding krijgen je medewerkers les van professionals op het gebied van kwaliteitszorg en dragen ze bij aan het continu verbeteren van de kwaliteit binnen je bedrijf. De mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker is bedoeld voor medewerkers die werken binnen de kwaliteitsdienst en die meer willen leren over kwaliteitssystemen en –controles en het uitvoeren van audits. De opleiding sluit naadloos aan op de praktijk en biedt medewerkers de kans om een mbo-diploma op niveau 4 te behalen.

Theorie en praktijk

Studenten gaan tijdens deze driejarige opleiding één dag in de week naar school en werken vier dagen bij hun leerbedrijf. Zo worden theorie en praktijk gecombineerd en doen ze direct praktijkervaring op. Studenten met werkervaring en/of de juiste vooropleiding kunnen de opleiding in gemiddeld 1,5 jaar afronden.

Kerntaken worden getoetst

De mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker is opgebouwd uit kerntaken met een aantal thema’s die terugkomen in het dagelijks werk. Studenten werken aan een kerntaak die gerelateerd is aan de thema’s tijdens de lessen en tijdens hun werk. Elke kerntaak sluiten we af met theorietoetsen en een praktijktoets. Zo laten de studenten zien dat ze de bijbehorende competenties onder de knie hebben.

Studenten leren:

  • Kwaliteitscontroles uitvoeren van grondstoffen tot eindproducten
  • Kwaliteitssystemen onderhouden en verbeteren
  • Inspecties en audits voorbereiden en uitvoeren
  • Onderzoek doen naar het continu verbeteren van de organisatie waar je werkt

Wij helpen je door je medewerkers op te leiden tot kwaliteitsmedewerker

Neem contact op