Internationale etiketcontrole

Produceert u levensmiddelen voor landen buiten Nederland, dan heeft u naast Verordening (EU) nr. 1169/2011 soms te maken met aanvullende nationale wetgeving van het betreffende land. Wij kunnen voor u toetsen of uw product aan deze wetgeving voldoet en of er aanvullende informatie noodzakelijk is.

Daarnaast helpen wij u met het vertalen van etiketten en specificaties. Op deze manier voorkomt u boetes en weigering van uw producten in deze landen. Heeft u een etiket in meerdere talen? Ook deze kunnen wij voor u controleren. Wij werken met het vier ogen-principe, dat wil zeggen dat elke controle door twee etiketteringsspecialisten wordt uitgevoerd. Na onze analyse ontvangt u een rapport met eventuele afwijkingen en adviezen.

Gratis hulpmiddel ‘Check uw etiket’

Wilt u liever zelf checken of uw etiket voldoet? Het ‘Check uw etiket’- kaartje is een gratis hulpmiddel voor het toepassen van Verordening (EU) Nr. 1169/2011. Vraag hier het kaartje aan.

Internationale etiketcontrole in het kort

  • Wij beoordelen uw etiketten op basis van de wetgeving van het land waarin je verkoopt
  • Zo weet u zeker dat u de juiste voedselinformatie verstrekt aan internationale consumenten
  • Elke controle wordt uitgevoerd door twee etiketteringsspecialisten
  • Na onze analyse krijgt u een rapport met eventuele afwijkingen en adviezen

Wij helpen u om de juiste voedselinformatie aan internationale consumenten te verstrekken

janna-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

Neem contact op

Ervaringen van onze klanten

van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.

Gerelateerde diensten

janna-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Janna Mestach

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

janna-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief