Etiketcontrole

Voldoen uw etiketten aan de huidige wetgeving? Niet zeker van uw zaak of te weinig tijd om alle etiketten te controleren? Onze etiketteringsspecialisten helpen u graag met een etiketcontrole. Wij beoordelen alle etiketten op basis van de wetgeving conform Verordening (EU) nr. 1169/2011, zodat u zeker weet dat u de juiste voedselinformatie verstrekt aan consumenten.

We controleren de etiketten op verschillende onderdelen. Welke onderdelen dat precies zijn, stemmen we altijd eerst met u af.

  • Controle op Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Controle op de Nederlandse taal
  • Controle op één of meer andere talen dan Nederlands
  • Controle op overige wetgeving, zoals claims en verticale wetgeving
  • Controle op basis van grondstofspecificaties
  • Controle op buitenlandse wetgeving

Vier-ogenprincipe

Om te zorgen dat we niks missen, beoordelen onze experts uw etiketten op basis van het vier-ogenprincipe. Dat wil zeggen dat elke controle door twee etiketteringsspecialisten wordt uitgevoerd. Na de beoordeling van het etiket ontvangt u een complete eindrapportage met de bevindingen en aanbevelingen.

Etiketcontrole in het kort

  • Wij beoordelen uw etiketten op basis van de wetgeving conform Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Zo weet u zeker dat je de juiste voedselinformatie verstrekt aan consumenten
  • Laat u gegevens achter, upload uw etiket en wij gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Wij helpen u om de juiste voedselinformatie aan consumenten te verstrekken

jolien-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Jolien de Corte

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij etiketcontrole

Hulp nodig bij het onderzoeken of uw etiket voldoet aan de gestelde eisen? Onze specialisten helpen u graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor u klaar.

jolien-juiste-formaat-website
Jolien de Corte

Commercieel Manager

Neem contact op

Gratis hulpmiddel ‘Check je etiket’

Wilt u liever zelf checken of uw etiket voldoet? Het ‘Check je etiket’- kaartje is een gratis hulpmiddel voor het toepassen van Verordening (EU) Nr. 1169/2011.Vraag hier het kaartje aan.

Ervaringen van onze klanten

van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.
Peijnenburg

Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Normec Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus de hr-adviseur. “Tegelijkertijd werd de leerstof goed behandeld. Het zette ons weer op scherp.”

Gerelateerde diensten

jolien-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Jolien de Corte

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

jolien-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief