Zo verkrijgt u meer inzicht in verbeterpunten

08-03-2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 203 keer bekeken

Digitaal inspecteren heeft veel voordelen. Naast tijdbesparing, krijgt u ook veel meer inzicht in verbeterpunten. Dit zorgt voor continue verbetering en een hoge kwaliteitsborging. In deze blog leest u hoe u met real-time trendanalyses snel meer inzicht krijgt en wat dit oplevert.

Real-time trendanalyses

Als u een inspectieronde loopt met behulp van onze inspectie app, voert u direct afwijkingen en opmerkingen in en maakt u foto’s van geconstateerde afwijkingen. Na afloop van de inspectieronde synchroniseert u de resultaten naar de online omgeving. Daarin download u direct een rapportage met al uw bevindingen en foto’s. Onder het onderdeel ‘statistieken’ zijn de bevindingen van uw inspectieronde meteen doorberekend. U heeft hiermee dus real-time inzicht in trendgrafieken.

Trendscore voor een algeheel beeld

Onderstaande grafiek toont een voorbeeld van de trendscore voor de productie hygiëne inspectielijst. Hierop is te zien dat de gemiddelde inspectiescore in de eerste week van 2020 beneden de ‘norm laag’ (rode lijn) was. Naar aanleiding van de eerste inspectierondes zijn via de online inspectie module acties uitgezet binnen de gehele organisatie. Door het organisatie breed oppakken van deze acties, was de score in week 3 al een stuk hoger en kwam deze boven de ‘norm laag’ uit.

 

trendscore digitale inspecties

Snel inzicht in de ‘pijnpunten’

Op basis van de gemiddelde scores per afdeling en groep in de eerste maanden van het jaar zijn diverse verbeteracties opgesteld. In onderstaande grafiek ziet u een voorbeeld van de gemiddelde scores per groep. Aangezien de groepen voor ieder bedrijf weer anders zijn, kunt u deze per bedrijf specifiek bepalen. Door concreet in beeld te hebben waar de ‘pijnpunten’ liggen binnen het bedrijf, kunt u corrigerende en preventieve verbetermaatregelen snel en doeltreffend formuleren.

Continue verbetering

Als de stap van het formuleren van verbetermaatregelen is gezet, bent u bezig met continue verbetering binnen de organisatie. De kwaliteitsborging wordt verhoogd en medewerkers worden meer en meer betrokken bij het belang van een hoge kwaliteitsborging. Wat levert dit op? Tevreden klanten, minder recalls en lagere kosten.

Ook meer inzicht in verbeterpunten?

Wilt u ook meer inzicht in verbeterpunten binnen uw organisatie? Maak direct een demo afspraak met één van onze commercieel managers.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

Ervaringen van onze klanten

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
manuella-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

listeria

Whitepaper: Ontdek de 9 beheersmaatregelen van Listeria monocytogenes

10 September 2020
All your necessities stored in one place

Het belang van een aantrekkelijke productverpakking

Consumenten kiezen gemiddeld binnen 90 seconden een product in de supermarkt. Dit gebeurt hoofdzakelijk onbewust. Een juiste verpakking triggert de consument om uw product te kopen. Waar moet u op let...
24 April 2022
Listeria monocytogenes challenge test

Nieuwe eisen voor Listeria monocytogenes challenge testen

De manier waarop Listeria monocytogenes challenge testen moeten worden uitgevoerd, is gewijzigd. We leggen uit wat challenge testen zijn, welke wijzigingen zijn doorgevoerd, hoe onze laboratoria zich ...
23 Februari 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief