Zo verkrijg je meer inzicht in verbeterpunten

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 345 keer bekeken

Digitaal inspecteren heeft veel voordelen. Naast tijdbesparing, krijg je ook veel meer inzicht in verbeterpunten. Dit zorgt voor continue verbetering en een hoge kwaliteitsborging. In deze blog lees je hoe je met real-time trendanalyses snel meer inzicht krijgt en wat dit oplevert.

Real-time trendanalyses

Als je een inspectieronde loopt met behulp van onze inspectie app, voer je direct afwijkingen en opmerkingen in en maak je foto’s van geconstateerde afwijkingen. Na afloop van de inspectieronde synchroniseer je de resultaten naar de online omgeving. Daarin download je direct een rapportage met al jouw bevindingen en foto’s. Onder het onderdeel ‘statistieken’ zijn de bevindingen van jouw inspectieronde meteen doorberekend. Je hebt hiermee dus real-time inzicht in trendgrafieken.

Trendscore voor een algeheel beeld

Onderstaande grafiek toont een voorbeeld van de trendscore voor de productie hygiëne inspectielijst. Hierop is te zien dat de gemiddelde inspectiescore in de eerste week van 2020 beneden de ‘norm laag’ (rode lijn) was. Naar aanleiding van de eerste inspectierondes zijn via de online inspectie module acties uitgezet binnen de gehele organisatie. Door het organisatie breed oppakken van deze acties, was de score in week 3 al een stuk hoger en kwam deze boven de ‘norm laag’ uit.

Voordelen van onze QA software

  • Verbeter de kwaliteitsborging
  • Realiseer een efficiëntieslag op jouw kwaliteitsafdeling en binnen de organisatie
  • Behoud het overzicht en de controle
  • Gratis demo
  • Snelle implementatie

Vraag je gratis demo aan!

celine-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Céline Dewitte

Neem contact op
trendscore digitale inspecties

Snel inzicht in de ‘pijnpunten’

Op basis van de gemiddelde scores per afdeling en groep in de eerste maanden van het jaar zijn diverse verbeteracties opgesteld. In onderstaande grafiek zie je een voorbeeld van de gemiddelde scores per groep. Aangezien de groepen voor ieder bedrijf weer anders zijn, kun je deze per bedrijf specifiek bepalen. Door concreet in beeld te hebben waar de ‘pijnpunten’ liggen binnen het bedrijf, kun je corrigerende en preventieve verbetermaatregelen snel en doeltreffend formuleren.

Continue verbetering

Als de stap van het formuleren van verbetermaatregelen is gezet, ben je bezig met continue verbetering binnen de organisatie. De kwaliteitsborging wordt verhoogd en medewerkers worden meer en meer betrokken bij het belang van een hoge kwaliteitsborging. Wat levert dit op? Tevreden klanten, minder recalls en lagere kosten.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
celine-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Céline Dewitte.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

labeling

Wat is een clean label?

Clean labelling speelt een steeds grotere rol in zowel de productontwikkeling als de etikettering en marketing van voedingsmiddelen. Met clean labelling wordt ingespeeld op de behoefte van de consumen...
16 September 2021
foodlab test

Organische zuren in de strijd tegen Listeria monocytogenes

Het op een juiste manier invulling geven aan Listeria monocytogenes studies staat nog steeds volop in de belangstelling. Dit is namelijk verplicht voor ready to eat producten volgens Verordening (EG) ...
04 Januari 2021
management review

Hoe u een management review uitvoert

Het nieuwe jaar is van start. Dat betekent dat het weer tijd is om de jaarlijkse verificatie en management review uit te voeren. In deze blog leggen we uit wat een management review is en hoe u deze u...
11 November 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

celine-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Céline Dewitte

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

celine-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief