Snel online van start met de overstapservice

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 301 keer bekeken

Als u gekozen heeft voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online, worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor u ingericht en ontvangt u een uitgebreide training over het gebruik van de software. Daarnaast kunt u kiezen voor de overstapservice. Hiermee ontzorgen we u volledig door documentatie vanuit uw oude omgeving voor u over te zetten naar uw nieuwe Normec Foodcare Online omgeving. Zo bent u snel online van start zonder hier zelf veel tijd en energie in te steken. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u in deze blog.

Duidelijke afspraken

Voorafgaand aan de overstapservice worden duidelijke afspraken gemaakt. Welke documentatie moet naar uw eigen online bedrijfsapplicatie in Normec Foodcare Online worden overgezet? Wat is de gewenste werkwijze en wat is de deadline? Als voorbeeld nemen we het overzetten van een handboek. Daarbij zijn onder andere de volgende afspraken van belang:

  • Voor welke afdelingen moet het document beschikbaar zijn?
  • Wie zijn de auteur en verificateur van het document?
  • Welke mailnotificatie opties moeten worden ingesteld?
  • Welke opmaak moet worden toegepast?
  • Wat moet de verloopdatum van het document worden?

Natuurlijk adviseren we u graag over de optimale instellingen. Zodra alle afspraken duidelijk zijn, wordt de overstapservice ingepland.

De overstapservice

Allereerst ontvangen we van u de benodigde documentatie. Uiteraard wordt alle documentatie volledig vertrouwelijk behandeld, zoals ook is opgenomen in ons Service Level Agreement. Tijdens de afgesproken periode wordt de documentatie voor u overgezet naar uw eigen online bedrijfsapplicatie in Normec Foodcare Online. We zijn er graag zeker van dat alles volledig naar wens wordt overgezet. Daarom houden we laagdrempelig tussentijds contact in geval van vragen over de over te zetten documenten.

dvnutrion

Goedkeuring en afronding

Zodra de overstapservice is afgerond, wordt u hierover geïnformeerd. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de documenten doornemen en goedkeuren. Daarna bent u direct klaar om documenten te delen binnen uw organisatie. In het voorbeeld van het online handboek zijn documenten na verificatie meteen online inzichtelijk voor alle medewerkers die de documenten mogen bekijken.

Let nog wel even op de volgende zaken:

  • Heeft u gedurende het migratietraject nog documentaanpassingen gedaan? Vergeet dan niet om deze nog in de online omgeving door te voeren.
  • Bewaar de oude documentatie nog een tijdje, zodat u tijdens een audit altijd kunt aantonen welke documenten zijn overgezet naar de online omgeving.
  • Beschrijf de nieuwe werkwijze voor online documentatiebeheer in de procedure voor documentbeheer. We helpen u graag op weg met en voorbeeld document.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de overstapservice of hoe we ervoor kunnen zorgen dat u snel digitaal aan de slag bent? Neem contact met ons op en we helpen u zo snel mogelijk verder.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
manuella-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

labeling

Wat is een clean label?

Clean labelling speelt een steeds grotere rol in zowel de productontwikkeling als de etikettering en marketing van voedingsmiddelen. Met clean labelling wordt ingespeeld op de behoefte van de consumen...
16 September 2021
foodlab test

Organische zuren in de strijd tegen Listeria monocytogenes

Het op een juiste manier invulling geven aan Listeria monocytogenes studies staat nog steeds volop in de belangstelling. Dit is namelijk verplicht voor ready to eat producten volgens Verordening (EG) ...
04 Januari 2021
management review

Hoe u een management review uitvoert

Het nieuwe jaar is van start. Dat betekent dat het weer tijd is om de jaarlijkse verificatie en management review uit te voeren. In deze blog leggen we uit wat een management review is en hoe u deze u...
11 November 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief