“Onze kwaliteitsinspecteurs werken met QC One software op verschillende locaties wereldwijd”

| Gemiddelde leestijd: 4 min
Dit bericht is 156 keer bekeken

Steeds meer retailers kiezen voor fruit en groenten van SanLucar in hun schappen. Dat heeft te maken met de hoge kwaliteitsstandaard van de producten. De Spaanse onderneming achter het premium merk heeft volledige controle over de productieketen door eigen teelt en hanteert een zeer strenge kwaliteitsrichtlijn. Antonio Soria, kwaliteitstechnicus bij SanLucar: “We laten niets aan het toeval over. Inmiddels werken we op verschillende locaties wereldwijd met QC One software.”

Een vers geplukt citrusvrucht uit oma’s tuin. Er is eigenlijk niets dat lekkerder smaakt. Dat stelde althans Stephan Rötzer toen hij in 1993 in het zonnige Valencia SanLucar oprichtte. Zijn droom was groenten en fruit te telen met de smaak alsof je hem net zelf geplukt hebt. Dertig jaar later heeft zijn onderneming in meer dan dertig landen zo’n 3.400 medewerkers en de breedste topkwaliteit assortiment in de markt, inclusief vers fruit, groente, smoothies, vers gesneden groenten, bloemen, planten en ijs.

Van het zaaien van de vruchten tot aan de levering bij supermarkten hanteert SanLucar zeer strenge kwaliteitseisen. Al hun producten worden na de pluk meerdere keren gecontroleerd. Alleen de beste worden verpakt en kunnen gelabeld volgens de strenge kwaliteitsstandaard hun reis naar de supermarkten beginnen.

Zorgvuldige selectie

Antonio Soria, kwaliteitstechnicus bij SanLucar die samen met het IT-team verantwoordelijk is voor de vertaling van procesoptimalisatie naar QC One, vertelt dat kwaliteit boven álles gaat bij SanLucar. “Ons bedrijf selecteert zorgvuldig haar partners om mee samen te werken. Van kwekers en verkoopkanalen tot externe partijen die onze productieprocessen ondersteunen.”

Volgens de Spanjaard hadden ze als groot internationaal bedrijf met productie over de hele wereld behoefte aan een krachtig en innovatiever systeem waarmee ze met het oog op de toekomst cyberveilig én datagedreven aan de kwaliteit van hun producten kunnen werken. “Via een wereldwijde tender kwamen we bij QC One uit.”

Slimme software

Op verschillende locaties heeft SanLucar het Nederlandse softwaresysteem QC One in gebruik. “Het aantal locaties dat er gebruik van maakt groeit, mede doordat wij verder groeien. Ook gebruiken we de software op kantoor voor de controle van de claims op labels en om te checken of alle kwaliteitscontroles juist zijn uitgevoerd. Het systeem voorziet ons van alle denkbare informatie over leveranciers en producten, wat naadloos aansluit op onze data-gedreven cultuur. Dankzij de app is het voor onze kwaliteitsinspecteurs op locatie mogelijk om export-, import- voorraad en houdbaarheidsinspecties uit te voeren. Tijdens de inspecties hebben zijn alle tools in de app aanwezig om een compleet en professioneel rapport op te maken. Een handige functionaliteit is een scanfunctie, die door middel van een barcodescan in de app, direct een inspectie aanmaakt vanuit ons ERP.

Antonio roemt verder het feit dat hij dankzij QC One (nieuwe) medewerkers kan trainen om de kwaliteitstaal te spreken en het jargon dat al die jaren al bestaat binnen SanLucar kon overnemen in de software.

Efficiënter werken

QC One is volgens Antonio een zeer flexibel systeem dat naar de geldende kwaliteitseisen is ingericht. Het systeem maakt het voor SanLucar bovendien mogelijk om datagedreven te werken. “We zijn van een reactieve naar een proactieve werkwijze gegaan. We hebben hierdoor meer grip op onze productkwaliteit”, weet hij.

QC One bepaalt voortaan de processtandaard. De app geeft een terugkoppeling rechtstreeks naar het ERP-systeem. “Dit alles maakt ons werk zoveel efficiënter dan voorheen. Het is ongelooflijk hoeveel wensen van ons in het systeem zijn geïntegreerd. En we blijven samen zaken optimaliseren. We kunnen ons al niet meer voorstellen dat we nog zonder dit systeem zouden moeten.”

Doelen najagen

Antonio sluit met de woorden dat hij iedereen de samenwerking met QC One kan aanraden. “De persoonlijke samenwerking met het team van QC One is fantastisch. We zijn een veeleisende partij, maar het werkt gewoon ontzettend goed tussen ons. De mensen van QC One weten precies waar onze prioriteit ligt. Dat is heel prettig werken. Het helpt ons in elk geval onze doelen na te jagen.”

Ontdek ook de voordelen van QC-software

Wil je ook meer grip krijgen op jouw afzetmarkt en profiteren van de voordelen van QC One voor jouw organisatie? Vraag nu een gratis demo aan en ontdek hoe de slimme QC One software jou kan helpen bij het optimaliseren van kwaliteit en het versterken van consumentenvertrouwen.

Ontdek de voordelen
logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
Stefan029-ZW

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze BU Directeur QC One Stefan Droogendijk.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitvoeren analyse

Microbiologische risico’s beperken met procesvalidatie

Procesvalidatie speelt een steeds belangrijkere rol binnen de voedingsmiddelenindustrie. Zeker gezien de eisen rondom validatie steeds strenger worden in voedselveiligheidsnormen, zoals BRCGS, IFS en ...
25 November 2023
turf-analyse

TURF-analyse geeft inzicht in de beste productsmaken

Je hebt tijdens het productontwikkelingstraject meerdere smaken van een product ontwikkeld. Maar hoe weet je nu welke smaak het beste aanslaat in de markt? Met een TURF-analyse krijg jij inzicht in de...
17 Oktober 2023

Whitepaper Productontwikkeling in Food

In de whitepaper lichten we toe hoe productontwikkeling en kwaliteit hand in hand gaan. En in welke fase je waarmee rekening moet houden.
05 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Stefan029-ZW

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze BU Directeur QC One Stefan Droogendijk

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stefan029-ZW

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief