Ontdek de zwakke plekken binnen uw bedrijf met de Food defense test

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 368 keer bekeken

Hoe makkelijk komen kwaadwillende mensen uw bedrijf binnen? In GFSI erkende standaarden, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 is Food defense een belangrijk onderdeel. Bedrijven hebben daarom vaak een food defense plan. Maar medewerkers zijn zich in de praktijk lang niet altijd bewust van de gevaren en waar ze op moeten letten. Daar brengen we graag verandering in.

Food defense test

Onze QA adviseurs verzorgen uitgebreid en praktijkgericht advies over Food defense. Om deze begeleiding nóg praktijkgerichter te maken, hebben we een nieuwe optie beschikbaar: de Food defense test. Want hoe veilig is uw bedrijf nou eigenlijk echt? Daar komen we maar op één manier achter: door het in de praktijk te testen. Tijdens de Food defense test onderzoekt de auditor op welke manieren jullie bedrijf kan betreden worden. En dat geeft in de praktijk verrassende resultaten.

Een goede voorbereiding…

…is het halve werk. Tijdens de voorbereiding krijgt de auditor met een rondje internetten vaak al veel informatie. De website wordt bezocht en door te googelen komen we al heel wat te weten over uw bedrijf. Een mooie voedingsbodem voor het onderzoek en dus ook voor kwaadwillende personen.

Fysieke confrontatie

De volgende stap is voor de auditor de leukste en spannendste stap: het daadwerkelijk bezoeken van het bedrijf. De buitenste schil met hekken, afgesloten deuren en het toegangsbeleid is meestal nog wel op orde. Maar met een smoes, fictieve afspraak of gewoon pure bluf staat de auditor toch al vrij snel zonder begeleiding in de productieomgeving. Zo worden auditors soms wel aangesproken op feit dat ze niet de juiste werkkledij aanhebben, maar stelt niemand zich vragen bij een bezoeker die onbegeleid rondloopt in productie.

BK20297

Uitgebreide rapportage van de Food defense test

De bevindingen van de test worden opgenomen in een uitgebreid rapport waarin tevens aanbevelingen voor verbetering worden gedaan. Met deze food defense verificatie heeft u duidelijke praktijkvoorbeelden bij de hand om het onderwerp nieuw leven in te blazen binnen uw bedrijf. En natuurlijk nemen we de voorbeelden graag mee tijdens een praktijkgerichte training voor alle medewerkers van uw organisatie.

Test hoe veilig uw bedrijf is

Hoe uitgebreid uw food defense plan ook is, door het uitvoeren van een test weet u pas echt hoe goed uw bedrijf beveiligd is. Onze QA adviseurs staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

sjoerd-juiste-formaat-website
Auteur: Sjoerd Remmers Expertise voedselveiligheid, PCQI
Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

labeling

Wat is een clean label?

Clean labelling speelt een steeds grotere rol in zowel de productontwikkeling als de etikettering en marketing van voedingsmiddelen. Met clean labelling wordt ingespeeld op de behoefte van de consumen...
16 September 2021
foodlab test

Organische zuren in de strijd tegen Listeria monocytogenes

Het op een juiste manier invulling geven aan Listeria monocytogenes studies staat nog steeds volop in de belangstelling. Dit is namelijk verplicht voor ready to eat producten volgens Verordening (EG) ...
04 Januari 2021

FSSC 22000

FSSC (Food Safety System Certification) 22000 is een GFSI erkende standaard. Het FSSC 22000 schema bevat een certificeringsmodel dat je kan gebruiken voor de hele voedselketen. De documenten bevatten ...
04 April 2023

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief