Ontdek de zwakke plekken binnen uw bedrijf met de Food defense test

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 514 keer bekeken

Hoe makkelijk komen kwaadwillende mensen uw bedrijf binnen? In GFSI erkende standaarden, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 is Food defense een belangrijk onderdeel. Bedrijven hebben daarom vaak een food defense plan. Maar medewerkers zijn zich in de praktijk lang niet altijd bewust van de gevaren en waar ze op moeten letten. Daar brengen we graag verandering in.

Food defense test

Onze QA adviseurs verzorgen uitgebreid en praktijkgericht advies over Food defense. Om deze begeleiding nóg praktijkgerichter te maken, hebben we een nieuwe optie beschikbaar: de Food defense test. Want hoe veilig is uw bedrijf nou eigenlijk echt? Daar komen we maar op één manier achter: door het in de praktijk te testen. Tijdens de Food defense test onderzoekt de auditor op welke manieren jullie bedrijf kan betreden worden. En dat geeft in de praktijk verrassende resultaten.

Een goede voorbereiding…

…is het halve werk. Tijdens de voorbereiding krijgt de auditor met een rondje internetten vaak al veel informatie. De website wordt bezocht en door te googelen komen we al heel wat te weten over uw bedrijf. Een mooie voedingsbodem voor het onderzoek en dus ook voor kwaadwillende personen.

Fysieke confrontatie

De volgende stap is voor de auditor de leukste en spannendste stap: het daadwerkelijk bezoeken van het bedrijf. De buitenste schil met hekken, afgesloten deuren en het toegangsbeleid is meestal nog wel op orde. Maar met een smoes, fictieve afspraak of gewoon pure bluf staat de auditor toch al vrij snel zonder begeleiding in de productieomgeving. Zo worden auditors soms wel aangesproken op feit dat ze niet de juiste werkkledij aanhebben, maar stelt niemand zich vragen bij een bezoeker die onbegeleid rondloopt in productie.

BK20297

Uitgebreide rapportage van de Food defense test

De bevindingen van de test worden opgenomen in een uitgebreid rapport waarin tevens aanbevelingen voor verbetering worden gedaan. Met deze food defense verificatie heeft u duidelijke praktijkvoorbeelden bij de hand om het onderwerp nieuw leven in te blazen binnen uw bedrijf. En natuurlijk nemen we de voorbeelden graag mee tijdens een praktijkgerichte training voor alle medewerkers van uw organisatie.

Test hoe veilig uw bedrijf is

Hoe uitgebreid uw food defense plan ook is, door het uitvoeren van een test weet u pas echt hoe goed uw bedrijf beveiligd is. Onze QA adviseurs staan voor u klaar. Neem contact met ons op.

sjoerd-juiste-formaat-website
Auteur: Sjoerd Remmers Expertise voedselveiligheid, PCQI
Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

Whitepaper Productontwikkeling in Food

In de whitepaper lichten we toe hoe productontwikkeling en kwaliteit hand in hand gaan. En in welke fase je waarmee rekening moet houden.
05 April 2022
carenet software op ipad

5 tips voor het verhogen van kwaliteitsbewustzijn

Het komt regelmatig voor in de praktijk: de kwaliteitsafdeling stopt veel energie in het uitvoeren van alle kwaliteitstaken, maar de medewerkers op de werkvloer zien kwaliteitszorg eerder als last dan...
06 Januari 2021
laboratorium pcr methode

Hoe controleer je of er goed is schoongemaakt?

Een goede reiniging en desinfectie is essentieel voor het leveren van goede en veilige food producten. U wil natuurlijk dat de productielijn voor de productie van voedingsmiddelen vrij is van microbio...
26 Juni 2023

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief