KUK-Benelux overtuigd van meerwaarde Normec Foodcare

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 85 keer bekeken

Een voedselveiligheidscertificaat behalen, terwijl de werkzaamheden op de kwaliteitsafdeling zich opstapelen? Dat kan! KUK-Benelux behaalde onlangs het IFS-Broker certificaat met een higher level score. En dat terwijl de medewerkers de focus op hun eigen werkzaamheden konden behouden. Hoe KUK-Benelux dit gedaan heeft, vertellen Corine en Jannes graag zelf. 

KUK-Benelux, als distributeur van additieven en ingrediënten voor de voedingsindustrie, hecht veel waarde aan kwaliteit en voedselveiligheid in de processen om aan de eisen van hun klanten te voldoen. Het bedrijf zocht daarom naar een professionele partner die hen kon ondersteunen in dit traject.

GAP-analyse

Normec Foodcare hielp bij de identificatie van actiepunten door middel van een initiële GAP-analyse. Waarbij werd vastgesteld dat de werkwijze van KUK-Benelux al goed op punt stond, maar het ontbrak aan geschreven procedures en een gestructureerd kwaliteitshandboek.

Normec Foodcare implementeerde de geschreven procedures en begeleidde KUK-Benelux tijdens de audit om tot het gewenste eindresultaat te komen. Als een distributeur tussen klant en producent is traceerbaarheid, beheersing van risico’s en controle over de volledige procesflow bijzonder belangrijk. En aangezien elke collega zich op zijn of haar kernactiviteiten moet concentreren, heeft de samenwerking met Normec Foodcare ervoor gezorgd dat KUK-Benelux zich kan blijven focussen op datgene waar ze goed in zijn.

de samenwerking met Normec Foodcare heeft ervoor gezorgd dat KUK-Benelux zich kan blijven focussen op datgene waar ze goed in zijn.

 

Higher level score

De samenwerking met Normec Foodcare heeft geresulteerd in een IFS-Broker certificaat met een higher level score en dagelijkse werking waarin voedselveiligheid standaard aan bod komt. Dit heeft gezorgd voor een professionele uitstraling, vertrouwen bij hun klanten, personeel met oog voor detail en de juiste mindset en inzichten.

Werkwijze

Het vlotte intakegesprek met Commercieel manager Jolien leidde tot een voorstel op maat. Dat bestond uit een GAP-analyse, volledige implementatie en begeleiding tijdens de audit. De aangestelde Quality Advisor Aaricia heeft de IFS-Broker norm getoetst aan de werkwijze van het bedrijf. Samen met Corine en Jannes werd er stap voor stap aan de actiepunten gewerkt en deze werden door het hele KUK-team omgezet in gestructureerde en uniforme procedures (het hele KUK-team draagt voedselveiligheid hoog in het vaandel en was dan ook meer dan bereid om hun steentje bij te dragen). Vervolgens werd een validatie uitgevoerd door Regio manager Freija met behulp van interne audits. Met als resultaat dat 6 maanden na het intakegesprek alle procedures afgerond waren.

interne-audits

KUK-Benelux zal in de toekomst Normec Foodcare aanbevelen bij bedrijven die op zoek zijn naar ondersteuning in kwaliteit en voedselveiligheid.

Ook KUK-groep overtuigd

Mede door het succesvolle traject is de KUK-groep overtuigd geraakt van de meerwaarde van Normec Foodcare, en heeft besloten om hen ook in andere landen aan te stellen als partner in kwaliteit en voedselveiligheid. Trainingen, gegeven door Knowledge manager Kaat, voor alle Quality Managers van de groep zijn inmiddels afgerond en binnenkort zal dit bijdragen aan de certificering van andere entiteiten. KUK-Benelux zal in de toekomst Normec Foodcare aanbevelen bij bedrijven die op zoek zijn naar ondersteuning in kwaliteit en voedselveiligheid.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
jolien-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Jolien de Corte.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

rood fruit

5 Trends voor digitalisering in food

De foodindustrie kan niet meer zonder digitalisering. Ruim 70 jaar terug begon het met de eerste computers en rekenmachines. Inmiddels zijn zelfscankassa's, online maaltijdbestellingen en slimme senso...
26 September 2023

Whitepaper Productontwikkeling in Food

In de whitepaper lichten we toe hoe productontwikkeling en kwaliteit hand in hand gaan. En in welke fase je waarmee rekening moet houden.
05 April 2022

KUK-Benelux overtuigd van meerwaarde Normec Foodcare

Een voedselveiligheidscertificaat behalen, terwijl de werkzaamheden op de kwaliteitsafdeling zich opstapelen? Dat kan! KUK-Benelux behaalde onlangs het IFS-Broker certificaat met een higher level scor...
17 Juli 2023

Gerelateerde diensten

jolien-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Jolien de Corte

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

jolien-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief