Inspecteert u al digitaal?

| Gemiddelde leestijd: 4 min
Dit bericht is 324 keer bekeken

Inspecties uitvoeren moet. Inspecties zijn namelijk onderdeel van het verificatieprogramma van het kwaliteitssysteem dat u met uw bedrijf heeft gekozen. U voert inspecties uit om te controleren of de beheersmaatregelen op de juiste manier zijn toegepast in de praktijk. Denk hierbij aan beheersmaatregelen als hygiëne, onderhoud, persoonlijke hygiëne en ongediertebeheersing. Om inspecteren makkelijker te maken, is digitaal inspecteren een slimme optie.

Soorten inspecties

Inspecties voert u voor allerlei onderwerpen uit. In de praktijk zien we inspecties op het gebied van hygiëne, glas en hard plastic, veiligheid, food defense, voedselfraude, arbo en milieu. Voorheen werden deze inspecties vaak met pen en papier uitgevoerd, om ze vervolgens in excel over te nemen. Dit kost natuurlijk een hoop tijd en de kans op fouten is groot. De laatste jaren gaan inspecties steeds meer volledig digitaal. Inspecties uitvoeren met een tablet zien we dan ook steeds meer. En dat is niet voor niets.

Wat levert digitaal inspecteren op?

Bij digitaal inspecteren maakt u gebruik van diverse automatiseringsmogelijkheden. Hiermee zijn inspecties een stuk efficiënter uit te voeren en kunt u vele malen gemakkelijker aan de slag met de inspectieresultaten. Waar u voorheen veel tijd kwijt was met het uitwerken van inspectierapportages en het analyseren van resultaten, kunt u met inspectiesoftware de tijd juist steken in het doorvoeren van corrigerende en preventieve verbetermaatregelen. Dit sluit naadloos aan bij de eisen van GFSI erkende certificeringsnormen zoals BRC en IFS. Daarin wordt steeds meer geëist dat bedrijven aantoonbaar aan de slag gaan met continue verbetering binnen de organisatie in plaats van de focus te leggen op ad hoc afhandelen van acties. Door digitaal inspecteren behoudt u dus als kwaliteitsmanager beter grip op de voedselveiligheid en kwaliteit van uw producten.

Digitaal inspecteren via inspectie app

Omdat wij al overtuigd zijn van de meerwaarde van QA software hebben wij een inspectie app ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig digitale inspecties uitvoert. Via uw tablet of smartphone. Na afloop van de inspectie is uw rapportage in eigen gewenste lay-out direct gereed. Ook foto’s zijn direct opgenomen in de rapportage. De rapportage is ook nog online beschikbaar via uw eigen URL voor onze online inspectie software. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een computer met internetverbinding en een up-to-date browser (zoals Google Chrome). De inspectieresultaten zijn direct opgenomen in uw statistieken overzicht, zodat u op ieder moment trends in afwijkingen en acties inzichtelijk heeft.

Om u nog wat meer inzicht te geven een voorbeeld uit de praktijk: Uit de statistieken blijkt dat lijn 3 al weken op rij beneden de 80% scoort op gebied van algemene hygiëne. Er moeten dus nodig maatregelen worden getroffen op die afdeling. U zet een verbetertraject in voor deze afdeling om de score te verbeteren. Via de statistieken volgt u daarna precies of de getroffen maatregelen het gewenste effect hebben gehad.

Diverse handige opties

Wij snappen dus dat uw kwaliteitsafdeling zo efficiënt mogelijk moet werken. Daarom zijn inspectielijsten in onze inspectie rapportage software zeer flexibel te gebruiken. Ieder bedrijf hanteert immers weer een andere systematiek voor inspectielijsten. Zo zijn antwoordopties en scores per vraag en antwoordoptie zelf in te stellen. Ook hebben we de inspectie software voorzien van diverse handige opties om de kwaliteitsafdeling nog beter van dienst te zijn. Denk hierbij aan:

  • Automatische pop-ups bij geconstateerde afwijkingen, zodat het invoeren van een afwijking of foto niet vergeten wordt
  • Een herinspectie optie om na een uitgevoerde inspectielijst direct een herinspectie in te plannen
  • Een toelichtingsfunctie met foto optie, zodat iedere inspecteur zo objectief mogelijk inspecteert

Voorbeeld inspectielijst

Bent u benieuwd hoe een inspectielijst er uit ziet? Download de voorbeeld inspectielijst.

Wat levert onze inspectietool u op?

Samengevat levert het digitaal inspecteren met onze inspectie rapportage software u het volgende op:

  • 40% Tijdbesparing op het uitvoeren van inspecties
  • Inspecties via tablet (inclusief foto’s)
  • Rapportage inclusief foto’s en afwijkingen direct gereed
  • Inspectielijsten en rapportagesjablonen volledig naar eigen wens op te stellen
  • Automatisch gegenereerde statistieken en trendanalyses met filteroptie
_JLF9674BEW
Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
manuella-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

labeling

Wat is een clean label?

Clean labelling speelt een steeds grotere rol in zowel de productontwikkeling als de etikettering en marketing van voedingsmiddelen. Met clean labelling wordt ingespeeld op de behoefte van de consumen...
16 September 2021
foodlab test

Organische zuren in de strijd tegen Listeria monocytogenes

Het op een juiste manier invulling geven aan Listeria monocytogenes studies staat nog steeds volop in de belangstelling. Dit is namelijk verplicht voor ready to eat producten volgens Verordening (EG) ...
04 Januari 2021

FSSC 22000

FSSC (Food Safety System Certification) 22000 is een GFSI erkende standaard. Het FSSC 22000 schema bevat een certificeringsmodel dat je kan gebruiken voor de hele voedselketen. De documenten bevatten ...
04 April 2023

Gerelateerde diensten

manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief