Hoe u het hoofd koel houdt op de kwaliteitsafdeling

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 379 keer bekeken

Hoe houdt u op de kwaliteitsafdeling het hoofd koel? Deze tips helpen u op weg.

1.Alle medewerkers getraind aan de slag

Of u nu te maken heeft met wisseling in vaste medewerkers of uitzendkrachten: zorg er altijd voor dat personeel getraind aan de slag gaat. Zo zijn medewerkers altijd voldoende op de hoogte van hygiëneregels en instructies. Geen tijd om alle medewerkers van een training te voorzien? Laat ze dan een E-learning volgen. Deze volgen zij op het moment dat het voor hen uitkomt, zelfs vanuit huis. Het is dus niet nodig om de productie hiervoor stil te leggen. Het trainen van uitzendkrachten besteedt u via E-learning uit aan het uitzendbureau. Zo lopen uitzendkrachten altijd getraind de productie binnen.

Vooral als nieuwe medewerkers via een uitzendbureau komen, is E-learning ideaal. Het uitzendbureau zorgt ervoor dat zij de training hebben gevolgd voordat ze bij ons komen. Dat scheelt tijd omdat ze meteen aan de slag kunnen. KAM-manager Group of Butchers

2.Het ‘zomer inspectie team’

Als alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd, bent u al een heel eind op weg. Toch is het slim om zeker tijdens de zomerperiode de frequentie van inspecties op te hogen. Zo heeft u als kwaliteitsmanager snel in beeld waar actie nodig is en voorkomt u onnodige afwijkingen en klachten. Een lage bezetting op de kwaliteitsafdeling? Creëer uw eigen ‘zomer inspectie team’! Zo laat u inspecties uitvoeren door medewerkers van andere afdelingen. Hiermee heeft u eens een andere blik op de productie en u zult zien dat medewerkers het leuk vinden om hierbij betrokken te worden. Met een inspectie app op de tablet lopen zij eenvoudig en snel een objectieve inspectie. Bovendien wordt het uitvoeren van een inspectie met een tablet door onze gebruikers als een leuke activiteit ervaren.

Het uitvoeren van inspecties met de iPad vinden onze medewerkers leuk om te doen. Manager Quality Cêlavíta

3.Extra temperatuurcontroles

Warmere buitentemperaturen leiden tot uitdagingen om de juiste product temperatuur te handhaven. Met extra temperatuurcontroles heeft u goed inzichtelijk of product temperaturen aan de eisen voldoen. En bij afwijkingen treft u snel passende maatregelen. Meet hierbij ook echt met een handthermometer in de producten en denk ook aan het meten van product temperaturen tijdens het productieproces. Met digitale registraties brengt u alles netjes in kaart. Zo hebben de kwaliteitsmanager en teamleiders altijd een overzicht van de meest recente gegevens.

Hulp nodig?

Kunnen wij u helpen? Of het nu gaat om digitale oplossingen, trainingen, microbiologisch onderzoek, QA ondersteuning, inspecties of andere vraagstukken. We staan graag voor u klaar, zodat u ook in de zomer het hoofd koel houdt.

Webinar IFS Food versie 7
Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

Whitepaper Productontwikkeling in Food

In de whitepaper lichten we toe hoe productontwikkeling en kwaliteit hand in hand gaan. En in welke fase je waarmee rekening moet houden.
05 April 2022
carenet software op ipad

5 tips voor het verhogen van kwaliteitsbewustzijn

Het komt regelmatig voor in de praktijk: de kwaliteitsafdeling stopt veel energie in het uitvoeren van alle kwaliteitstaken, maar de medewerkers op de werkvloer zien kwaliteitszorg eerder als last dan...
06 Januari 2021
laboratorium pcr methode

Hoe controleer je of er goed is schoongemaakt?

Een goede reiniging en desinfectie is essentieel voor het leveren van goede en veilige food producten. U wil natuurlijk dat de productielijn voor de productie van voedingsmiddelen vrij is van microbio...
26 Juni 2023

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief