Hoe u deze zomer het hoofd koel houdt op de kwaliteitsafdeling

29-06-2021 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 168 keer bekeken

De zomervakantie staat weer voor de deur. Dit betekent wisseling in personeel en diverse zomerse uitdagingen. Hoe houdt u op de kwaliteitsafdeling ook tijdens de zomervakantie het hoofd koel? Deze tips helpen u op weg.

1.Alle medewerkers getraind aan de slag

Of u nu te maken heeft met wisseling in vaste medewerkers of uitzendkrachten: zorg er altijd voor dat personeel getraind aan de slag gaat. Zo zijn medewerkers altijd voldoende op de hoogte van hygiëneregels en instructies. Geen tijd om alle medewerkers van een training te voorzien? Laat ze dan een E-learning volgen. Deze volgen zij op het moment dat het voor hen uitkomt, zelfs vanuit huis. Het is dus niet nodig om de productie hiervoor stil te leggen. Het trainen van uitzendkrachten besteedt u via E-learning uit aan het uitzendbureau. Zo lopen uitzendkrachten altijd getraind de productie binnen.

Vooral als nieuwe medewerkers via een uitzendbureau komen, is E-learning ideaal. Het uitzendbureau zorgt ervoor dat zij de training hebben gevolgd voordat ze bij ons komen. Dat scheelt tijd omdat ze meteen aan de slag kunnen. KAM-manager Group of Butchers

2.Het ‘zomer inspectie team’

Als alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd, bent u al een heel eind op weg. Toch is het slim om zeker tijdens de zomerperiode de frequentie van inspecties op te hogen. Zo heeft u als kwaliteitsmanager snel in beeld waar actie nodig is en voorkomt u onnodige afwijkingen en klachten. Een lage bezetting op de kwaliteitsafdeling? Creëer uw eigen ‘zomer inspectie team’! Zo laat u inspecties uitvoeren door medewerkers van andere afdelingen. Hiermee heeft u eens een andere blik op de productie en u zult zien dat medewerkers het leuk vinden om hierbij betrokken te worden. Met een inspectie app op de tablet lopen zij eenvoudig en snel een objectieve inspectie. Bovendien wordt het uitvoeren van een inspectie met een tablet door onze gebruikers als een leuke activiteit ervaren.

Het uitvoeren van inspecties met de iPad vinden onze medewerkers leuk om te doen. Manager Quality Cêlavíta

3.Extra temperatuurcontroles

Warmere buitentemperaturen leiden tot uitdagingen om de juiste product temperatuur te handhaven. Met extra temperatuurcontroles heeft u goed inzichtelijk of product temperaturen aan de eisen voldoen. En bij afwijkingen treft u snel passende maatregelen. Meet hierbij ook echt met een handthermometer in de producten en denk ook aan het meten van product temperaturen tijdens het productieproces. Met digitale registraties brengt u alles netjes in kaart. Zo hebben de kwaliteitsmanager en teamleiders altijd een overzicht van de meest recente gegevens.

Hulp nodig?

Kunnen wij u helpen? Of het nu gaat om digitale oplossingen, trainingen, microbiologisch onderzoek, QA ondersteuning, inspecties of andere vraagstukken. We staan graag voor u klaar, zodat u ook in de zomer het hoofd koel houdt.

Webinar IFS Food versie 7
Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

ifs 8

Whitepaper: BRCGS 9 Food Safety

BRC Food De BRC Global standard voor Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard. Deze is in 1998 ontwikkeld door Engelse retailers. Als u BRC gecertificeerd bent, wete...
02 Augustus 2022
listeria

Whitepaper: Ontdek de 9 beheersmaatregelen van Listeria monocytogenes

10 September 2020
Webinar IFS Food versie 7

Paper wijzigingen IFS Food versie 7

01 Februari 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief