Referentie

Hygiena

voedselveiligheid controleren

Een hoger kwaliteitsniveau voor Hygiena

Bij Hygiena bestond de wens om IFS Wholesale te implementeren. Echter bleek dit een complex proces waarvoor een goed plan van aanpak nodig was. Met de ondersteuning van Normec Foodcare is het beoogde kwaliteitssysteem succesvol geïmplementeerd. Tevens wist Hygiena een uitmuntende score van 97,93% te behalen voor het IFS Wholesale certificaat.

Hygiena is een Belgische groothandel gespecialiseerd in biologische, natuurlijke en bulk producten en ecologische bio-afbreekbare non-food producten. Hygiena had de wens om IFS Wholesale te implementeren en koos voor Normec Foodcare vanwege de professionele aanpak en uitstekende kennis van voedselveiligheid en productkwaliteit. Laura, Supply Chain Manager Hygiena NV/SA: “De communicatie verliep heel open en eerlijk. We voelden gewoon dat het goed zat.” Na een goed gesprek werd duidelijk dat de implementatie van deze kwaliteitsnorm geen sinecure was. Samen werd een grondig plan van aanpak opgesteld en voel goede moed gingen we van start.

Gedurende een vooropgestelde periode werd op regelmatige basis een bezoek gepland om het beoogde kwaliteitssysteem op te zetten. Onze Quality Advisors gaven de nodige uitleg aan het management en uiteraard ook aan de medewerkers op de werkvloer, want daar dient de kwaliteitszorg natuurlijk mee gedragen te worden. Dit resulteerde in een tweedelig luik. Enerzijds een uitgewerkt en up-to-date kwaliteitshandboek en daarnaast een geïmplementeerd zorgsysteem op de werkvloer dat succesvol ge-audit kan worden.

Ik ben heel trots op het prachtige resultaat dat we samen konden behalen.

Certificaat met een uitmuntende score

Quality Advisor Maxine hielp Hygiena graag met het verbeteren en optimaliseren van hun kwaliteitssystemen. “Het implementeren van de IFS Wholesale norm tijdens deze moeilijke periode was een hele uitdaging. Maar door de jarenlange ervaring van Hygiena kon het kwaliteitssysteem volledig gedocumenteerd worden. Het was een plezier om met het hechte team van Hygiena te mogen samenwerken. Ik ben dan ook heel trots op het prachtige resultaat dat we samen konden behalen.”

Ondertussen is de implementatie ook beloond met een IFS Wholesale certificaat met uitmuntende score van 97,93% Dit geeft Hygiena weer nieuwe mogelijkheden. Enerzijds kan er een groter doelpubliek bereikt worden richting de verkoop, anderzijds is het ook een bewijs van uitmuntende kwaliteit die geleverd wordt.

Een hoger kwaliteitsniveau

Ook in de toekomst wordt de samenwerking verder gezet. Momenteel begeleidt Maxine de kwaliteitsafdeling en het management. Zo zorgt Maxine ervoor dat wijzigingen in wetgeving en veranderende normen correct geïmplementeerd en opgenomen worden. Daarnaast zijn de interne audits ook van groot belang. Jaarlijks worden alle processen doorgelicht om er zeker van te zijn dat er geen hiaten verborgen zijn. Zo wordt het kwaliteitsniveau van Hygiena naar een nog hoger niveau gebracht. Dit met als doel om óók in 2021 met glans te slagen en een net zo uitmuntende score te behalen als dit jaar.

Gerelateerde diensten