Training Food Safety Culture

”Van plan naar een stevig fundament”

Tijdens deze training leren we je een positieve food safety culture te ontwikkelen. Je leert hoe je een meerjarige basis kan bouwen en deze kan promoten voor een effectieve en positieve voedselveiligheidscultuur. Het resultaat: Het wordt dé cultuur in de organisatie om continu de processen en de medewerkers te willen verbeteren en te optimaliseren. Uiteraard met als doel om continue voedselveiligheid te bewaken en te verbeteren.

Essentieel element

Een voedselveiligheidscultuurplan is een essentieel element geworden voor voedingsbedrijven om te beheren en te implementeren binnen hun organisaties. Een positieve bedrijfscultuur helpt niet alleen bij een positieve inzet van de werknemers, maar het helpt ook bij het vergroten van het voedselveiligheidsbewustzijn. Dit vermindert uiteindelijk het risico en het potentieel voor de ergste nachtmerrie van elk voedingsbedrijf, een terugroepactie! Voedselveiligheidsaudits van derden, met name GFSI-audits, vereisen nu dat bedrijven een effectief cultuurplan hebben.

Stappenplan

Het menselijk kapitaal is de belangrijkste drijfveer in een food safety culture. Hoe kan je de organisatie laten bewegen naar een food safety culture? Met ons beproefde stappenplan werk je in 6 stappen naar een lerende organisatie met een voedselveilige cultuur.  Omdat cultuur geen ‘one size fits all’-programma is, wordt de training op maat gemaakt. In onze trainingen worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over hoe hun huidige veiligheidscultuur eruitziet en hoe die cultuur uiteindelijk in een positieve richting kan blijven evolueren.

Leerdoelen

 • Begrijp het belang van een sterke voedselveiligheidscultuur
 • Identificeer de belangrijkste elementen van een effectieve voedselveiligheidscultuur
 • Leer hoe je een positieve voedselveiligheidscultuur binnen je organisatie kunt bevorderen
 • Ken de rol van individuen bij het handhaven van voedselveiligheidsnormen.

De inhoud

 • Cirkel van invloed
 • 5 Dimensies van een positieve cultuur zoals beschreven door het Global Food Safety Initiative(GFSI)
 • De rol van de leidinggevenden
 • Betrokkenheid en de impact van de medewerkers bij het cultuurplan
 • Cultuurplan (op maat)
 • We sluiten de dag met een concreet plan van aanpak
 • Nazorg of coaching op afstand Coaching sessie Food Safety Culture

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor professionals werkzaam in de voedselindustrie, zoals managers, supervisors, kwaliteitscontroleurs en medewerkers die betrokken zijn bij voedselproductie, -verwerking en -distributie.

Het resultaat

Na het voltooien van de Training Food Safety Culture basis zul je een beter begrip hebben van de fundamentele principes van voedselveiligheidscultuur en beschikken over de vaardigheden om een positieve voedselveiligheidscultuur binnen je organisatie te bevorderen.


Geplande trainingen

Startdatum Locatie Plekken beschikbaar
 1. 19 juni 2024 Den Bosch 9 Planning Inschrijven
  Planning
  • wo 19 juni 2024 — 09:30 t/m 16:30
  Adres Balkweg 3, 5232 BT Den Bosch
 2. 3 september 2024 Den Bosch 12 Planning Inschrijven
  Planning
  • di 3 september 2024 — 09:30 t/m 16:30
  Adres Balkweg 3, 5232 BT Den Bosch

Inschrijven voor: Training Food Safety Culture

Bedrijfsgegevens
Factuuradres
Contactpersoon
Gegevens deelnemers

Deelnemer

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat algemene en productmodules (AGF)

Tijdens deze algemene en productmodules (branche erkend door Handel groeit) worden zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden getoetst. Hiervan moet minimaal 70% goed zijn. Wanneer de module met voldoende resultaat word afgerond (in ieder geval minimaal een 6,0 voor het praktijkexamen) ontvangt de cursist een certificaat en cijferlijst.

Kijk voor meer informatie op de pagina ‘opleiding keurmeester AGF‘.

Incompany en open inschrijving

Deze opleiding bieden wij zowel in-company (team) als open inschrijving (individueel) aan. Laat je gegevens achter voor een in-company training via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Subsidiemogelijkheden voor Nederland en België

Voor een groot aantal van onze opleidingen bestaat een subsidieregeling waarmee een opleiding dus extra interessant wordt. Kijk voor meer informatie hier.

Normec Academy

Bij Normec Training & Education geloven we dat leren een feestje is en daarom hebben we een totale leerervaring gecreëerd die alles omvat wat je nodig hebt in jouw organisatie. Kijk hier voor meer informatie.

NRTO

Normec Training & Education is lid van NRTO. Wij hanteren de algemene voorwaarden van het NRTO en wij hanteren de gedragscode van de consumentenmarkt.