sinaasappels

Zo houd je de kennis van medewerkers altijd up-to-date

12-05-2020 | Gemiddelde leestijd: 3 min
54 personen hebben dit bericht gelezen

In deze tijd van de coronacrisis is het klassikaal of persoonlijk trainen van alle medewerkers en uitzendkrachten niet mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat de kennis van medewerkers altijd up-to-date blijft? Dat doe je gemakkelijk met E-learning. Medewerkers volgen trainingen vanaf iedere locatie met een internetverbinding. Ook vanuit huis.

Waarom zou je kiezen voor E-learning?

E-learning heeft heel veel verschillende voordelen. Denk aan:

  • Medewerkers leren eenvoudig en flexibel op afstand.
  • Medewerkers volgen de training op hun eigen tempo en op het moment dat dit voor hen uitkomt.
  • Trainingen kunnen in delen worden aangeboden, waardoor het niet te veel informatie in één keer is. Deze wijze van leren is doorgaans effectiever dan een klassikale training van meerdere uren.
  • Het levert tijd- en kostenbesparing op. Medewerkers hoeven geen dagdeel of een hele dag een training te volgen. Daarnaast scheelt het reistijd. Ook is er geen docent nodig en de productie hoeft niet stilgelegd te worden.
  • Je hebt als HR manager continu inzicht in de inzetbaarheid van medewerkers op verschillende afdelingen. Je kunt namelijk op ieder moment zien welke medewerker welke competenties behaald heeft.

Hoe werkt het?

Met E-learning nodig je medewerkers binnen je organisatie uit voor een onbeperkt aantal trainingen. Zij volgen zo de trainingen op de gewenste locatie en op het moment dat het voor hen uitkomt. Het enige wat zij nodig hebben is een computer met een internetverbinding en een up-to-date browser. Het volledige proces van – het opzetten van de E-learning tot en met het uitnodigen van cursisten en inzien van behaalde competenties – heb je in eigen beheer. En dit alles realiseer je op de door jou gewenste locatie.

Nieuwe medewerkers

Om voedselveiligheid te garanderen, is het van belang dat nieuwe medewerkers voldoende getraind zijn vóórdat zij de productieruimte betreden. Dit realiseer je eenvoudig met E-learning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de E-learning Voedselveiligheid (HACCP) en Hygiëne of een E-learning training op maat, waarbij instructies en beelden uit je eigen productielocatie worden toegepast.

Uitzendkrachten

Met E-learning laat je het trainen van uitzendkrachten over aan uitzendbureaus. Zo gaan uitzendkrachten volledig voorbereid aan de slag binnen jouw productieomgeving. Hiermee borg je de kennis van tijdelijke medewerkers eenvoudig en efficiënt. Onze E-learning module beschikt over een unieke rechtenstructuur. Uitzendbureaus kunnen zo zelf uitzendkrachten toevoegen aan de E-learning module om deze uit te nodigen voor de benodigde trainingen. Het enige wat jij hoeft te doen is een gebruikerslogin aan te maken voor de beheerders bij de uitzendbureaus. En hier helpen we je natuurlijk graag mee.

Vaste medewerkers

Of je nu te maken hebt met nieuwe machines, aangepaste werkinstructies of nieuwe procedures: in alle gevallen zijn medewerkers hier eenvoudig van op de hoogte via E-learning. Het is zelfs mogelijk om handboekdocumenten direct om te zetten tot E-learning training. Zo blijven medewerkers altijd op de hoogte.

Een voorbeeld uit de praktijk

Group of Butchers werkt al jaren met de E-learning module van Normec CareNet Online. Zij laten uitzendkrachten extern trainen. Benieuwd hoe dit gaat? Lees hier hun ervaringen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze E-learning module? Hier vind je meer informatie of plan direct je gratis demo.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina

imac
Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dvnutrion

Wat is een contextanalyse en stakeholderanalyse?

Sinds januari 2020 moet je als bedrijf met een FSSC 22000 certificering gaan voldoen aan de nieuwe versie. Een belangrijke vernieuwing is de toevoeging van de nieuwe ISO-22000 norm versie 2018. Hierin...
12 Mei 2020
AGF-afdeling-Jumbo

Jumbo: ‘Sensory begrijpt onze business’

Jumbo laat haar smaakonderzoeken uitvoeren door Sensory, onderdeel van Normec Foodcare. “Sensory begrijpt de business waar we in zitten”, zegt Johan Hulleman, manager kwaliteit bij Jumbo. “Ze zi...
13 Mei 2020
cupcakes

Welke voedselinformatie is verplicht op een webshop?

Het online bestellen van producten is erg populair bij consumenten. Ook levensmiddelen worden steeds meer online aangeboden. Maar welke informatie moet je verplicht vermelden op jouw webshop? En waar ...
13 Mei 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu