header oranje fruit en groenten

Voedselveiligheid

Alle levensmiddelen moeten veilig zijn om te consumeren. We willen niet iets eten wat besmet is met ziekmakers (micro-organismen) of schadelijke stoffen en/of product vreemde materialen bevat. Wanneer een product voldoet aan de voedselveiligheidscriteria mag je er vanuit gaan dat je niet ziek wordt. Alle producenten van levensmiddelen moeten er daarom zorg voor dragen dat de voedselveiligheid goed geborgd is, onder andere door een voedselveiligheidssysteem. Wij helpen je daar graag bij!

Voedselveiligheidssysteem

Het borgen van de voedselveiligheid gaat via een voedselveiligheidssysteem. Het voedselveiligheidssysteem richt zich op het beschrijven van processen en het in kaart brengen van voedselveiligheidsgevaren. Ook bevat het systeem de beheersing van potentiële gevaren. Een kwaliteitsmanagementsysteem gaat daarbij nog een stapje verder. Dit systeem bevat ook onderwerpen zoals management betrokkenheid en communicatie. Een onderdeel van het voedselveiligheidssysteem is dat je voortdurend microbiologische en chemische analyses uitvoert op geproduceerde producten, voordat je deze aan de consument mag aanbieden.

microbiologische-analyse

Voedselveiligheid certificaat

Met een voedselveiligheid certificaat bewijs je dat je levensmiddel voldoet aan bepaalde eisen, bijvoorbeeld voor veiligheid en kwaliteit. Met een voedselveiligheid certificaat kun je als levensmiddelenbedrijf dan ook aan retailers (supermarkten) aantonen dat de processen en producten aan bepaalde eisen voldoen. Een voedselveiligheid certificaat is daarom een minimale eis voor het leveren van producten aan supermarkten.

Normec Foodcare is jouw partner

Wij helpen je om te zorgen dat de voedselveiligheid van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring heb je met ons de beste sparringpartner in huis. Zo zorgen we er onder andere samen voor dat u aan alle huidige wet en regelgeving voldoet en voeren we analyses voor je uit! Bekijk het onderstaande overzicht voor alle diensten waarbij we je kunnen helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Geen hoofdcategorie...