banner sinaasappels

Top 3 veelgevraagde oplossingen voor specificaties

23-03-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
65 personen hebben dit bericht gelezen

Onze accountmanagers bezoeken dagelijks diverse food bedrijven om oplossingen te bieden voor kwaliteitsvraagstukken. Ieder bedrijf is anders en daarom wordt altijd per bedrijf besproken welke vraagstukken er spelen en welke oplossing het best passend is. We hebben voor je op een rij gezet welke oplossingen in de praktijk het meest worden gevraagd op het gebied van productspecificaties.

1. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties verminderen

Het handmatig opstellen en aanpassen van specificaties is een tijdrovende klus. Een grote verzameling aan grondstofspecificaties en recepturen moet je omzetten tot ingrediëntendeclaraties, KWID (kwantitatieve ingrediënten declaratie), voedingswaarden berekeningen en correcte allergenendeclaraties. We zien dat het digitaliseren van dit gehele proces ervoor zorgt dat de rust terugkeert op de kwaliteitsafdeling. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties wordt tot 50% verminderd.

2. De foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties verlagen

Zoals bij vele handmatige processen het geval is, is de foutgevoeligheid bij het handmatig opstellen van productspecificaties erg hoog. Een fout in een berekening of het aanpassen van gegevens is immers zo gemaakt. Een kleine fout kan hele grote gevolgen hebben. Denk daarbij aan een recall vanwege een foutieve allergenendeclaratie. De kosten van een recall zijn aanzienlijk.

Bovendien draagt het niet bij aan een positief imago voor je bedrijf. Specificatie software maakt gebruik van automatische berekeningen. Een kleine aanpassing in een grondstofspecificatie laat je binnen enkele klikken doorberekenen in de productspecificatie. Ook wijzigingen in recepturen laat je eenvoudig doorberekenen in de productspecificatie. Hiermee hebben onze klanten de foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties aanzienlijk verlaagd.

3. Specificaties eenvoudig in meerdere talen opstellen

Vrijwel ieder voedingsmiddelenbedrijf heeft te maken met buitenlandse afnemers. Je ontkomt er dan niet meer aan om specificaties in meerdere talen op te stellen. Dit betekent dat je bij aanpassingen in een specificatie ook altijd de wijzigingen in andere talen moet doorvoeren. Bij het online beheren van specificaties maak je gebruik van één hoofdspecificatie. Als je daar wijzigingen in doorvoert, worden deze automatisch in alle onderliggende vertalingen doorgevoerd. Dit bespaart je tijd en het verlaagt de foutgevoeligheid. Je stelt zo eenvoudig specificaties in alle gewenste talen op. We merken dat dit voor veel food bedrijven een groot voordeel oplevert.

Welke oplossing zoek jij?

Ben jij op zoek naar een digitale oplossing voor jouw specificatiebeheer? Neem gerust contact met ons op, zodat we de oplossingen voor jouw bedrijf met je kunnen bespreken. Of lees meer over de module Specificaties.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

pillen

Gezondheidsclaims op voedingssupplementen: wat mag wel en wat mag niet?

Voedingssupplementen kunnen allerlei gezondheidsclaims bevatten om bepaalde eigenschappen van het product te benadrukken. Voorbeelden zijn ‘goed voor de bloeddruk’ of ‘ondersteunt de spijsverter...
27 Januari 2020
dienst-etiketteren

Zout: een verplicht onderdeel van de voedingswaardetabel

Chips, pizza’s, soepen, kant-en-klaarmaaltijden: allemaal voorbeelden van eten waar veel zout in zit. Waarom zit er zout in producten en hoeveel gram zout is toegestaan? Wij leggen het uit. Ned...
07 December 2018
dienst-risicomanagement

5 tips van een auditor

Ieder levensmiddelenbedrijf heeft er mee te maken: audits. Of het nu gaat om een interne of externe audit. Als bedrijf streef je naar een zo goed mogelijk auditresultaat. Welke tips kan een auditor ge...
06 Maart 2019

Gerelateerde diensten

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu