• nl
    • en
    • de

BRC 8

De BRC Global Standard for Food Safety is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die u moet naleven in een voedselproducerend bedrijf. Op deze manier voldoet uw bedrijven aan de verplichtingen met betrekking tot wet- en regelgeving en bescherming van de consument. Vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen deze norm getoetst.

Versie 8

Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC Food Safety standaard zich verder ontwikkelen. Versie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedelveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Aanpassingen

Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care stonden al in de vorige versie. In de nieuwe BRC 8 hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen, waardoor de norm prettiger leest. Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen.  Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen. De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is in de BRC 8 als standaard opgenomen in hoofdstuk 9.

Download hier de nieuwe versie in een andere taal: https://brcglobalstandards.com/.

Whitepaper BRC 8

Alle verschillen ten opzichte van versie 7 weten? Download de whitepaper.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BRC 8 Checklist

Eenvoudig bijhouden welke onderdelen al voldaan zijn? Vul de checklist in.

Start de checklist!
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten