Er speelt veel in de voedingsmiddelenindustrie. Op elk moment moet je garanderen dat de voedselveiligheid voldoet aan de gestelde wetgeving en de productkwaliteit van het juiste niveau is. En uiteindelijk mag dit alles niet ten koste gaan van de smaak. Als kennispartner voorzien wij jou van up-to-date kennis. Scroll naar beneden en ontdek de verschillende thema’s.
Een productontwikkelingsproces begint vaak met een goed idee om aan een (nieuwe) behoefte te voldoen. In de whitepaper ‘Productontwikkeling in Food’ wordt toegelicht hoe productontwikkeling en kwaliteit in de voedingsmiddelenindustrie hand in hand gaan.
Ethyleenoxide is een veelbesproken onderwerp. Levensmiddelenbedrijven zijn verantwoordelijk voor de voedselveiligheid van hun producten. Duik met ons in de wereld van ethyleenoxide met als doel ervan te leren en klaar te zijn voor toekomstige problemen.
Elk bedrijf moet beheersmaatregelen opstellen ten aanzien van Listeria monocytogenes. De beheersmaatregelen zijn complex en vaak multidisciplinair. Ontdek nu in 9 stappen welke beheersmaatregelen jij kunt nemen, lees de whitepaper over Listeria monocytogenes.
In 2015 werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI) een nieuwe term genoemd: Food Safety Culture. Volgens het GFSI gaat Food Safety Culture om de gedeelde waarden, overtuigingen en normen die van invloed zijn op de mind-set en het gedrag ten aanzien van voedselveiligheid in de gehele organisatie.
Op 6 oktober 2020 is IFS Food versie 7 gepubliceerd door IFS (International Featured Standards). Vanaf 1 maart 2021 kan er geaudit worden tegen de nieuwe norm. Vanaf 1 juli 2021 is dit verplicht. Benieuwd wat voor jou de belangrijkste wijzigingen zijn? En wat de nieuwe normeisen worden? Download de paper IFS Food 7.
Levert jouw bedrijf producten aan grote retailers in Nederland? Dan is de kans groot dat je een BRC certificaat nodig hebt. De grootste verschillen ten opzichte van versie 7 hebben we voor je op een rijtje gezet in een whitepaper. Ook geven we je tips.
De agrarische sector is de basis van de voedselketen. Zuivel, vlees, eieren, aardappelen, granen, groenten en fruit start bij de boer en eindigt op het bord. Daartussen zit een keten van logistiek, verwerking en verkoop. Elke schakel in die keten is cruciaal om tot een eindproduct te komen dat veilig, goed en lekker is.
Kwaliteit en beschikbaarheid van groente en fruit fluctueren doorlopend. Naast de gewone werkzaamheden die elke dag moeten gebeuren, zoals het keuren van AGF, zijn er nieuwe uitdagingen. Het reduceren van verpakkingsmaterialen, de toenemende focus op smaak etc. Wij bieden je grip op de kwaliteit van AGF, elke dag.
Door bundeling van alle expertises helpt Normec Foodcare met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van procesbeheersing, kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en etiketcontrole.
Wil u meer weten? Neem contact met ons op.
Ben jij enthousiast over deze e-learning module? Bekijk dan de andere e-learning modules en trainingen in ons aanbod. Natuurlijk kan je ons ook altijd bellen voor een adviesgesprek, we horen graag van je!