• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Chemische en microbiologische bepalingen voor Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodlab. “Normec Foodlab heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”

Gebruikte diensten

Normec Foodlab is een onderdeel van Normec Foodcare. Van Splunter vertelt dat hij al jaren een goede relatie heeft met van Normec Foodcare. “We volgen wel eens trainingen bij hun dochterorganisatie BK Opleidingen & Trainingen. Normec Label & Specifications heeft ons bij de opstart begeleid bij het opstellen van de juiste specificaties en voor interne audits schakelen we altijd Normec Quality Assurance in. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit die Normec Foodcare levert.

Voor mij was het daarom ook logisch om samen te werken met hun laboratorium.” Normec Foodlab voert voor Hoogvliet onder andere de analyses uit voor de centrale slagerij van de supermarktketen. “Het is prettig dat Normec Foodlab met korte lijnen werkt”, vertelt Van Splunter. “Als ik een vraag heb, word ik meteen doorverbonden met de deskundige die mij daar alles over kan vertellen. Bovendien hebben ze goede rapportages die ik kan inzien. Zo beschik ik altijd over de juiste informatie.”

Snel schakelen

De slagerij is nu bezig met een vernieuwing van de implementatie van het nieuwe infoblad 85 ter voorkoming van de uitgroei van Listeria. “Bureau voor Kwaliteitszorg heeft ons begeleid met het aanpassen van de procedures. Zo kunnen we ten allen tijde garanderen dat we een voedselveilig product leveren”, zegt Van Splunter. “Daarnaast wilden we de recepturen aanpassen om zo de hoogste kwaliteit aan onze klanten te garanderen. Normec Foodlab heeft samen met ons berekend wat de uitgroeimogelijkheden van Listeria bij de verschillende recepturen zijn. Ook daarbij wisten ze snel te schakelen. Ik heb geen moment op hen hoeven te wachten. Het proces is nog niet helemaal afgerond, maar waarschijnlijk kunnen we met de nieuwe recepten dezelfde houdbaarheid  garanderen. Voor sommige producten komt er zelfs een dag bij. Dat is een mooi resultaat.”

Goede onderbouwing

“Normec Foodlab heeft bovendien gezorgd voor een goede onderbouwing richting de NVWA”, zegt Van Splunter. “Bij een controle kunnen we laten zien dat we alle mogelijke maatregelen hebben genomen om uitgroei te voorkomen. Daardoor kan er nooit enige vorm van discussie ontstaan.” Van Splunter zou collega’s aanraden om met Normec Foodlab te werken vanwege de specifieke kennis waarover zij beschikken. “Ze staan me altijd direct te woord met correcte informatie. Het is prettig om op deze manier met een laboratorium samen te werken.”

Supermarkt Hoogvliet zwart wit
boxarrow-up

Meer informatie

Ook benieuwd welke chemische en microbiologische analyses wij voor je uit kunnen voeren? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op Bekijk onze diensten
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten