banner sinaasappels

Private labelservice en productspecificatie

04-01-2019 | Gemiddelde leestijd: 3 min
74 personen hebben dit bericht gelezen

Wanneer je artikelen produceert onder het eigen merk van een retailer (private label) komt het je vast bekend voor: de vraag om een productspecificatie te maken in het specificatiesysteem van jouw klant. Wanneer het om één product en één afnemer gaat is dit te overzien. Maar wat als je een groter scala aan producten onder private label produceert? En ook nog eens voor diverse retailers met elk hun eigen klantspecifieke specificatiesysteem? Daarnaast heeft iedere retailer zijn eigen eisen en wensen met betrekking tot labelling, waar rekening mee gehouden moet worden bij het opstellen en controleren van een etiket.

Al met al wordt het een flinke klus om alle informatie op tijd aan te leveren bij de klant, volgens de eisen zoals ze gesteld zijn én om alle gegevens up to date te houden. Label & Specifications heeft diverse etiketteringsspecialisten in dienst die je kunnen ondersteunen bij dit proces.

Waar kunnen we je bij ondersteunen

  • Ondersteuning bij het invullen van (online) klantspecifieke specificatiesystemen, zoals SIM (Jumbo, Superunie, …), Trace One (Albert Heijn), Aldi en PIM DAM (Hema).
  • Ondersteuning bij het invullen van online databases, zoals GS1 en PS in foodservice.
  • Opbouwen van een specificatiesysteem met CareNet Online QA Software. Deze database wordt vergelijkbaar ingevuld als een klantspecifiek specificatiesysteem, met als verschil dat dit in het beheer van de producent blijft. Via CareNet kan informatie sneller beschikbaar worden gesteld voor overdracht naar een klantspecifiek systeem. Zo kan CareNet met één druk op de knop informatie overzetten naar PS in foodservice en GS1, zonder dat hiervoor extra handelingen uitgevoerd hoeven te worden.
  • Opstellen of controleren van etiketten volgens de specifieke eisen van de afnemer

Deze werkzaamheden kunnen bij je op locatie uitgevoerd worden, maar het is ook mogelijk voor onze etiketteringsspecialisten om deze werkzaamheden op afstand voor je uit te voeren. Onze specialisten hebben een gedegen kennis van de diverse specificatiesystemen en zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van etikettering.

Enkele binnen- en buitenlandse retailers vereisen een verhandelbaarheidsrapport (ook bekend als Verkehrsfähigkeitsbescheinigung) voor het product dat onder hun private label op de markt komt. Hierbij dient zowel een analyse op het product als een etiketcheck uitgevoerd te worden. Jouw etiket wordt beoordeeld op de geldende wet- en regelgeving en de specifieke eisen van de retailer. Ook dit kan Label & Specifications, in samenwerking met Foodlab, voor je verzorgen. Indien je jouw product ook sensorisch wilt laten onderzoeken, kan onze partner Sensory dit voor je verzorgen.

Hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Label & Specifications je kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Rianne-Bil.jpg
Auteur: Rianne Bil Teamleider Label & Specifications
lara-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Lara van den Boorn.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

suiker

Wat zijn toegevoegde suikers?

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan producten met minder suiker. Daarnaast willen ze meer inzicht in de samenstelling. Ook wij krijgen steeds vaker vragen over toegevoegde suikers van onze k...
12 Mei 2020
ketenborging

Hoe bereid ik me voor op een NVWA systeem audit?

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) is de overheidsorganisatie die zich bezighoudt met voedselveiligheid. Elk bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie in Nederland heeft met deze organisa...
23 Januari 2020
carenet software op ipad

SVZ International

Anderhalf jaar geleden startte SVZ International (onderdeel van Royal Cosun) met digitalisering van audits en inspecties. Enkele jaren geleden ging zusterbedrijf Aviko hiermee van start. Ook zusterbed...
07 December 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

lara-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Lara van den Boorn

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
lara-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu