header oranje fruit en groenten

Webinar Food en Certificering door Symbol en Normec Foodcare

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 571 keer bekeken

Op 10 juni verzorgen Normec Foodcare en Symbol de webinar Food en Certificering. Dit webinar is bedoeld voor iedere professional die betrokken is bij de implementatie van kwaliteitssystemen of continue verbeterprogramma’s. 

Tijdens dit webinar maken Malu van Geel (trainer / consultant bij Normec Foodcare) en Arnold Verhagen (trainer/consultant bij Symbol) de verbinding tussen de certificering van kwaliteitssystemen in de foodsector en de invoering van TPM, Lean of Six Sigma.

“We zien dat bij veel bedrijven in de foodsector dit twee gescheiden routes zijn. Mede als gevolg van de eisen van afnemers wordt hard gewerkt aan ISO, BRC, IFS of FSSC certificeringen. Daarnaast is de organisatie vaak druk met het invoeren van programma’s als Continu Verbeteren met TPM, Lean of Six Sigma. Hiervoor worden bijvoorbeeld dagstarts georganiseerd en verbeterprojecten ontwikkeld. Terwijl een goed werkend Continu Verbeteren-systeem een eis is voor de certificering.”

Leg de combinatie

“In de praktijk zien we regelmatig problemen ontstaan wanneer deze trajecten gescheiden van elkaar worden georganiseerd. We noemen er drie. Ten eerste kost het werken aan twee parallelle trajecten extra energie. Daarnaast is de kwaliteitsdienst (verantwoordelijk voor de certificering) vaak onvoldoende op de hoogte van de inspanningen rondom continu verbeteren. Ten derde zien we bij de invoering van Continu Verbeteren dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de eisen die hier aan gesteld worden vanuit foodcertificering.”

normec vis

Normen en Continu Verbeteren in de praktijk

In de webinar Food en Certificerin legt Sjoerd uit wat in de ISO, BRC, IFS en FSSC normen wordt gevraagd met betrekking tot Continu Verbeteren. Vervolgens licht Arnold vanuit het CIMM-model toe in welke fase van Continu Verbeteren de gevraagde aspecten aan bod komen. Vervolgens behandelen we een aantal concrete klantcases, waarbij we laten zien hoe het in de praktijk gaat.

Inzicht in de eisen

Dit webinar is bedoeld voor iedere professional die betrokken is bij de implementatie van kwaliteitssystemen of continue verbeterprogramma’s. Na het volgen van dit webinar heb je inzicht in de eisen vanuit de kwaliteitssystemen in de food met betrekking tot Continu Verbeteren, beschik je over concrete handvatten voor het implementeren van de gevraagde tools en heb je tips voor het combineren van certificering en Continu Verbeteren.

Inschrijven

Wil je meer informatie over de inhoud van het webinar of wil je je aanmelden? Kijk voor meer informatie op de website van Symbol.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief