• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Voorstel voor etiketteringsplan alcoholische dranken

Op 12 maart 2018 heeft de Europese alcoholindustrie een zelfreguleringsvoorstel voor etikettering van alcoholische producten gepresenteerd aan de Eurocommissaris Gezondheid en voedselveiligheid. Het voorstel is er op gericht dat eind 2022 informatie beschikbaar is voor consumenten van alcoholische dranken aangaande voedingswaarde en ingrediënten. Eindgebruikers moeten deze in hun eigen taal en op een geharmoniseerde en consistente wijze kunnen terugvinden.

Beter geïnformeerde consumenten

Op dit moment hoeven op verpakkingen van alcoholische dranken, met een alcoholpercentage boven de 1,2%, geen voedingswaarde en ingrediënten te worden vermeld. Toch heeft de Europese Commissie de producenten gevraagd om met plannen te komen voor etikettering van alcoholische dranken. Consumenten zijn dan beter geïnformeerd en kunnen deze informatie meenemen in hun keuze.

Naast een gezamenlijk voorstel is voor elke sector een aparte bijlage gemaakt.

De Europese Commissie zal de gepresenteerde plannen beoordelen, onder andere aan de hand van Verordening (EU) nr. 1169/2011.

alcoholische dranken boxarrow-up

Datum

19-03-2018

Categorie

Nieuws | Label & Specifications

Delen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten