• nl
    • en
    • de

Versie 2 SimplyOK maakt audits gemakkelijker

Versie 2 van de SimplyOK Code of Practice is goedgekeurd. In deze tweede versie zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. Met deze tweede versie wordt allergenenmanagement nog beter doorgevoerd en krijg je een nog duidelijker overzicht van de allergenen in de producten.

Initiële audit

Een van de dingen die veranderd is in versie 2 is de initiële audit. Er is voor producten met een ‘lactose-vrij’ claim een limiet vastgesteld en moeten de producenten zich aan meer aanvullende eisen voor de etikettering houden. In de tweede versie van SimplyOK is er een analysemethode voor lactosevrije zuivelproducten vastgesteld. Hierover lees je meer op de website van SimplyOK.

Met de vernieuwde initiële audit is het ook gemakkelijker om aan alle eisen van SimplyOK te voldoen. Deze audit is te combineren met andere standaarden als FSSC 22000, IFS of BRC. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is een benchmark gestart met deze nieuwe audit. Hieruit moet ook gaan volgen dat glutenvrije producten een keurmerk kunnen krijgen.

Advies

Heb je vragen over of advies nodig voor het implementeren van SimplyOK of het upgraden naar versie 2? Neem dan contact met ons op. Ons projectmanagers zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen en kunnen je goed helpen om SimplyOK op de juiste manier te implementeren.

dienst-kwaliteitszorg boxarrow-up

Datum

10-09-2018

Categorie

Nieuws | Audits & Inspections | Quality Assurance

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten