header oranje fruit en groenten

Versie 2 SimplyOK maakt audits gemakkelijker

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 279 keer bekeken
Versie 2 van de SimplyOK Code of Practice is goedgekeurd. In deze tweede versie zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. Met deze tweede versie wordt allergenenmanagement nog beter doorgevoerd en krijg je een nog duidelijker overzicht van de allergenen in de producten.

Initiële audit

Een van de dingen die veranderd is in versie 2 is de initiële audit. Er is voor producten met een ‘lactose-vrij’ claim een limiet vastgesteld en moeten de producenten zich aan meer aanvullende eisen voor de etikettering houden. In de tweede versie van SimplyOK is er een analysemethode voor lactosevrije zuivelproducten vastgesteld. Hierover lees je meer op de website van SimplyOK.Met de vernieuwde initiële audit is het ook gemakkelijker om aan alle eisen van SimplyOK te voldoen. Deze audit is te combineren met andere standaarden als FSSC 22000, IFS of BRC. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is een benchmark gestart met deze nieuwe audit. Hieruit moet ook gaan volgen dat glutenvrije producten een keurmerk kunnen krijgen.

Advies

Heb je vragen over of advies nodig voor het implementeren van SimplyOK of het upgraden naar versie 2? Neem dan contact met ons op. Ons projectmanagers zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen en kunnen je goed helpen om SimplyOK op de juiste manier te implementeren.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief