header oranje fruit en groenten

Transitieplan voor FSSC 22000 versie 5

06 Augustus 2018 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 335 keer bekeken

Dit nieuwsbericht verscheen in augustus 2018. Benieuwd naar de nieuwste versie van FSSC 22000? Dit en meer lees je in de blog FSSC 22000.

De eisen van ISO 22000 zijn onlangs veranderd. Dit betekent dat in de loop van volgend jaar ook een nieuwe versie van FSSC 22000 wordt verwacht. Om de overgang van de oude naar nieuwe versie soepel te laten verlopen stelt FSSC een transitieplan op.

ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die is ontwikkeld door de Internationale Organisatie van Standaardisatie. ISO 22000 heeft als doel om een voedselveiligheidsnorm te ontwikkelen die wereldwijd geaccepteerd wordt. De norm is toepasbaar in de gehele voedselketen. Onder andere leveranciers, producenten van voedingsmiddelen en producenten van verpakkingsmaterialen kunnen met deze norm uit de voeten. ISO 22000 bevat onder andere elementen als interactieve communicatie, systeemmanagement, basisvoorwaardenprogramma en HACCP-principes. De norm heeft als doel om de consument veilig voedsel te bieden.

Tijd voor een update

De vorige versie van ISO 22000 stamde nog uit 2005. Het werd dus tijd om deze norm te vernieuwen. ISO 22000 is een onderdeel van FSSC 22000, daardoor is de verwachting dat volgend jaar ook een FSSC 22000 schema versie 5 wordt uitgebracht. Deze versie 5 wordt gebaseerd op de nieuwe ISO 22000 eisen.

Transitieplan

Om de overgang van de oude naar de nieuwe versie goed te laten verlopen komt FSSC in oktober met een transitieplan. Hierin wordt beschreven hoe je het beste deze overgang kunt aanpakken en welke acties er moeten plaatsvinden. Voor bedrijven met alleen een ISO 22000-certificering geldt dat de datum per wanneer er getoetst wordt tegen de nieuwe eisen nog niet bekend is. Dit ligt nog bij de Certificerende Instellingen.

Anne-nf-de-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Sales Managerin Anne Dammann.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Anne-nf-de-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Sales Managerin Anne Dammann

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Anne-nf-de-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief