• nl
    • en
    • de

Spaanse politie neemt ruim 10.000 kilo Iberico vleeswaren in beslag

Afgelopen zomer zijn door de Spaanse politie tonnen vleeswaren in beslag genomen. Er was gesjoemeld met de houdbaarheidsdatum van de vleeswaren. Hierdoor konden producten met een verstreken houdbaarheidsdatum terug in de handel worden gebracht.

Alle producten die in beslag zijn genomen stonden op het punt om de verkoop in te gaan of waren alweer terug in de verkoop. Bij drie verschillende politieacties zijn de vleeswaren in beslag genomen. Dit gebeurde in de Spaanse stad Granada.

Politieacties

Tijdens de acties ontdekte de politie dat criminelen fraudeerden met de houdbaarheidsdatum van producten. De datums werden veranderd om zo de houdbaarheid op het oog te verlengen. In Granada werden koelvrachtwagens ontdekt met verdachte partijen vlees. De politie is deze vrachtwagens gevolgd en kwam uit bij een opslagcentrum waar 10.700 kilo Iberco varkensvlees aanwezig was.

Bederf in zicht

Bij al het vlees was de houdbaarheidsdatum verstreken en had het vlees tekenen van bederf. De eigenaren waren bezig om de producten verder te transporten. De politie trof tevens etiketten aan waar overduidelijk mee gesjoemeld was.

Gevaarlijk voor de gezondheid

Fraude met de houdbaarheid van vleeswaren kan een gevaar opleveren voor de gezondheid. Op deze manier kan de traceerbaarheid niet meer worden gewaarborgd en is microbiologische groei in de vleeswaren mogelijk. Daarmee kunnen ziekmakende pathogenen ontstaan in de vleeswaren.

Bron: VMT

Pallet boxarrow-up

Datum

12-09-2018

Categorie

Nieuws

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten