header oranje fruit en groenten

Theater seminar – AGF

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 723 keer bekeken

Op woensdag 20 september staan onze kwaliteitsprofessionals Peter van der Veeken en Ludo Tuijnman, samen met Marcel van de Werken van Kiwa Groente & Fruit in het theater en nemen je mee op reis in de AGF-keten. Van bord naar teler en van teler naar bord.

Echte Hollandse kost: wie is er niet groot mee geworden? Maar als je echt naar je bord kijkt, weet je dan nog wat je eet, waar het vandaan komt of hoe het geteeld wordt? Onze opa’s en oma’s wisten precies wat er in de pan zat en hoe het sausje gemaakt moest worden, maar wij zijn dat met z’n allen misschien een beetje kwijtgeraakt. Onze kennis over groenten en fruit is aan het verdwijnen. We lezen het product etiket en zien hoeveel voedingswaarden het product bevat of hoeveel suiker erin zit of aan toegevoegd is.

Onze “snelle” wereld maakt dat we anders omgaan met groenten en fruit dan dat we 20 jaar geleden deden. We kiezen vaker voor gemak. In plaats van vers van het land kiezen we voor “vers” uit de pot of zak. Maar weten we tegenwoordig nog iets over het product zelf? Wat gebeurt er met het product voordat het op het bord terechtkomt? Ook gaan we ervan uit dat tegenwoordig alles voorradig en jaarrond verkrijgbaar is. De consument heeft vaak veel vragen als:

 • “Hoezo is er vandaag geen bloemkool in de supermarkt?”
 • “Waarom zijn de paprika’s zo duur?”
 • “Waarom is mijn basilicum in pot opeens bruin terwijl die net nog groen in de winkel stond?”

Hoewel het weer invloed heeft op de kwaliteit van AGF, komt er veel bij kijken voordat het product bij de consument op het bord ligt. Daarom organiseren onze AGF-experts een een interactief theaterseminar waarin we je meenemen in de keten van groenten en fruit.

Interactief programma met gastsprekers

Samen met sprekers Pierre Wind en Jos van Mil laten zij zien wat er nodig is om de geoogste groente en fruit zo optimaal en vers mogelijk op het bord te krijgen. Maar ook waar het in de keten zomaar fout kan gaan en dat een vers product helemaal niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt.

Aan de hand van een interactief programma met sketches en praktijkvoorbeelden nemen gastheren en kwaliteitsprofessionals van Normec Foodcare en Kiwa, Peter van der Veeken, Ludo Tuijnman en Marcel van de Werken, je mee op reis in de keten. Van bord naar teler en van teler naar bord.

Inhoud en programma

Het seminar “Bloemkool en Saus” wordt een leerzame seminar met een humoristische knipoog bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kwaliteit van groente en fruit of meer wil begrijpen van het vers product. Het programma zal er op 20 september als volgt uit zien:

 • 12:00 Inloop
 • 12:15 Lunch (inbegrepen in de ticketprijs)
 • 12:45 Theaterzaal open
 • 13:00 Start programma
 • 13:15 Gastspreker Jos van Mil
 • 14:00 Interactief programma “Bloemkool en Saus”
 • 15:15 Pauze (drankje inbegrepen)
 • 15:30 Gastspreker Pierre Wind
 • 16:30 Afsluiting

Wil je deelnemen aan het seminar? Meld je dan nu aan!

Meld je aan voor het seminar
peter-vd-veeken-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Adviseur Productkwaliteit Peter van der Veeken.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

peter-vd-veeken-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Adviseur Productkwaliteit Peter van der Veeken

peter-vd-veeken-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief