header oranje fruit en groenten

Samen met ADN aan de slag met HACCP

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 387 keer bekeken

ADN en Normec Foodcare (kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit gebeurde – met inachtneming van alle coronamaatregelen – op het kantoor van ADN in Ede. Gerben Ballast, directeur namens Normec Foodcare en Mark Heemskerk, directeur namens ADN tekenden de samenwerkingsovereenkomst.

ADN heeft de afgelopen periode hard gewerkt om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten voor de nieuwe Hygiënecode voor de AGF Detailhandel. ADN is codehouder en daarmee verantwoordelijk voor het actueel houden van de code. Met de nieuwe code wordt vanaf begin volgend jaar volop ingezet op hygiëne en voedselveiligheid in de branche. ADN heeft voor deze mooie ambitie in Normec Foodcare een uitstekende partner gevonden.

Over Normec Foodcare

Normec Foodcare is ontstaan vanuit een samenwerking tussen toonaangevende laboratoria, expertise- en adviesbureaus, inspectie- en trainingsorganisaties in de foodsector. Door het bundelen van krachten is Normec Foodcare kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Dit doen ze door projecten in de hele keten uit handen te nemen. Onder andere op het gebied van kwaliteitszorg, laboratoriumonderzoek, smaaktesten en QA-automatisering. Maar ook het opleiden en trainen van medewerkers, risicomanagement, etiketten controleren, specificatiebeheer uitvoeren, auditeren en inspecteren behoren daartoe.
Van container tot consument is Normec Foodcare ook al jaren actief in de AGF met onder andere keurmeesters, QA-advies, opleidingen, audits en inspecties, etiketcontroles, kwaliteit monitoring- en smaaktesten. Ze doen dit voor retailers, A-merk producenten en voor kleinere, ambachtelijke spelers. Gezien deze achtergrond en kennis ziet Normec Foodcare zeer nadrukkelijk aansluiting, meerwaarde en potentiële samenwerking die ze aan en met de ADN-leden willen overdragen.

HACCP belangrijker dan ooit

De laatste jaren is het assortiment van de groentespecialist verder uitgebreid richting kant & klaar-producten. Dat gaat verder dan alleen groenten en fruit. Vlees, vis en andere ingrediënten worden gebruikt in de gerechten die worden bereid. Dat vraagt om extra aandacht van het HACCP-beleid. In deze coronatijd misschien nog wel meer dan voorheen. De consument zoekt de speciaalzaak op vanwege de kwaliteit die wordt geleverd. Een goede hygiëne en voedselveiligheid zijn daarbij randvoorwaarden. HACCP is in dat opzicht veel meer dan alleen wetgeving. HACCP is ook een marketingtool waar je je als specialist mee kan profileren.

ADN gaat je helpen

Samen met Normec Foodcare gaat ADN je ondersteunen om serieus werk te maken van hygiëne. Dat begint met goede voorlichting en uitleg over de nieuwe hygiënecode. Vanaf begin 2021 verzorgen we workshops. Daarnaast ondersteunen we je persoonlijk met winkelbezoeken, inspecties en monsterafnames. Deelnemende bedrijven die alles op orde hebben, worden beloond met een certificaat en worden ook vrijgesteld van NVWA-controles. Wil jij begin 2021 meer informatie ontvangen? Op www.agfdetailhandel.nl/haccp vind je meer info en kan je een interesseformulier invullen.

peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief