• nl
    • en
    • de

Opnieuw is sulfiet aangetroffen in vlees

Bij 42 vleesverwerkende bedrijven is dit jaar door de NVWA onderzoek verricht naar aanwezigheid van sulfiet in vlees. Er is met name onderzoek gedaan naar producten op basis van gehakt vlees. Bij de helft van de gevallen is sulfiet daadwerkelijk aangetoond.

Het gebruik van sulfiet in vlees is niet toegestaan volgens de Verordening (EU) 1333/2008. Deze bedrijven hebben daarom een boete opgelegd gekregen door de NVWA. Ook mogen de producten niet meer verkocht worden.

De NVWA nam per bedrijf 1 of meer monsters en deze werden geanalyseerd in het NVWA-laboratorium. Bij de 42 bedrijven zijn in totaal 134 monsters genomen van rundergehakt en vleesbereidingen op basis van gehakt vlees. In 52 van de genomen monsters, afkomstig van 21 afzonderlijke bedrijven, is de aanwezigheid van sulfiet aangetoond. Hierbij zijn gehaltes tot 4.000 mg sulfiet/ kilo product aangetroffen.

In 2018 werd er ook al sulfiet gebruik in de vleesverwerkende branche aangetoond. Daarom roept de NVWA nu de branchevereniging Koninklijke Slagers Nederland en de Vereniging van Keurslagers op om de leden aan te spreken op het niet toegestane gebruik van sulfiet.

Bron: NVWA

vlees boxarrow-up

Datum

20-06-2019

Categorie

Nieuws | Foodtrust

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten