header oranje fruit en groenten

Ook in deze tijd zorgen wij voor ketenborging

15 Mei 2020 | Gemiddelde leestijd: 4 min
Dit bericht is 285 keer bekeken

Momenteel bevinden we ons in een lastige periode en heel Nederland is gedwongen anders te werken. Echter staan de werkzaamheden omtrent voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak niet stil. Ook wij hebben ons aangepast en we staan nog steeds voor je klaar zoals je van ons gewend bent.

Deze tijd is tevens een goed moment om te borgen dat jouw bedrijf ook klaar is voor de komende periode. Voldoet de voedselveiligheid aan de gestelde wetgeving? Is de productkwaliteit geborgd en van het juiste niveau? Is mijn product nog onderscheidend qua smaak? Op deze vragen geven onze specialisten graag antwoord.

In deze tijd ook alles onder controle

Door middel van aangepaste maatregelen zorgen wij ervoor dat je in de keten nog steeds alles onder controle hebt. Uiteraard zijn de richtlijnen van het RIVM ons vertrekpunt. Veel projectmanagers, laboranten en andere collega’s werken daarnaast zo veel mogelijk thuis óf op gepaste afstand. Ook gaan al onze trainingen door via virtual classrooms en E-learning. Verder kunnen wij je in deze bijzondere tijd óók op afstand ondersteunen bij veel taken.

Voedselveiligheid

Juist nu in deze tijd is het belangrijk dat de schappen van supermarkten gevuld blijven met veilige levensmiddelen en dat ze voldoen aan de gestelde eisen en wetgeving. Onze laboranten doen er dan ook alles aan om dat te realiseren. Zo gaan onze onderzoeken en analyses – met aangepaste maatregelen – gewoon door. Wij ondersteunen je graag bij:

  • Het onderbouwen van de houdbaarheid van jouw product
  • Het borgen van vraagstukken omtrent Listeria monocytogenes
  • Het adviseren en uitvoeren van microbiologisch onderzoek

Wil jij weten of jouw microbiologisch plan geborgd is en of je nog iets mist? Of dat er mogelijk voor jouw bedrijf een efficiëntie van kosten te behalen is? Neem contact met ons op. Onze specialisten geven je graag advies.

Productkwaliteit

Het is niet altijd makkelijk om overzicht te houden in de gehele voedselketen om zo potentiële risico’s scherp te hebben. Wetgeving en standaarden zijn ook continue in ontwikkeling. Daarom helpen wij je graag de (verplichte) onderdelen van jouw kwaliteitssysteem te borgen. Onze QA adviseurs ondersteunen je graag bij:

  • Het uitvoeren van een managementreview
  • Handboekdocumenten aanmaken of bijwerken
  • Uitvoeren van een VACCP en TACCP analyse
  • Specificaties opstellen en aanpassen
  • Etiketten controleren

Interne audit op afstand

Daarnaast verzorgen wij zogenaamde Remote Audits. Dit zijn interne audits die we op een effectieve manier kunnen uitvoeren via een digitale omgeving. Wanneer er een hoge urgentie is om een interne audit uit te voeren maar een audit op locatie niet haalbaar is, dan is onze Remote Audit door een auditor die het bedrijf al kent een goed alternatief.

Benieuwd waar wij je nog meer bij kunnen helpen? Op deze pagina vind je een overzicht van QA/QC taken waarbij wij je kunnen ondersteunen. Ook lees je hier mee over de aangepaste maatregelen.

Smaak

Succes begint met een goed product. Naast dat een product aan de gestelde wetgeving en productkwaliteit moet voldoen, is smaak een van de belangrijkste criteria voor de consument. Onze sensorische specialisten staan daarom ook in deze tijd voor je klaar om advies op maat te geven en de juiste oplossing te bieden met een veelzijdigheid aan mogelijkheden. In onze testcentrums beoordelen onze testpanels op gepaste afstand verschillende producten.

Daarnaast zijn er nog een tweetal onderzoeken die wij altijd voor je kunnen uitvoeren. Zo testen respondenten bij in-home onderzoek de producten thuis. En via online onderzoeken voeren we concept- en verpakkingsonderzoeken uit.

Wil je meer informatie over hoe onze sensorische specialisten je kunnen helpen? Op deze pagina lees je alles over de onderzoeksmogelijkheden en de aangescherpte maatregelen.

Volg onze In-company trainingen

Wij vinden het belangrijk dat jouw medewerkers up-to-date blijven. Onze In-company trainingen gaan daarom. We geven de gekozen opleiding op locatie volgens de maatregelen van het RIVM. In mei en juni bieden wij In-company trainingen tegen een gereduceerd bedrag aan. Ook onze trainingen blijven gewoon doorgaan. Via virtual classrooms en E-learnings kun je onze trainingen blijven volgen.

Wil je meer informatie over een opleiding op locatie? Of ben je benieuwd hoe een virtual classroom in zijn werk gaat? Op deze pagina vind je alle informatie.

Bel ons voor betrouwbare hulp

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen tijdens de coronacrisis? Neem contact met ons op via info@normecfoodcare.com of bel 088 – 8482020.

Roel-Botden.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu