header oranje fruit en groenten

Onze opleiding QBIF bestaat 10 jaar

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 336 keer bekeken

HAS hogeschool en Normec Foodcare verzorgen al jaren de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF). Dit jaar bestaat de leergang 10 jaar. Al meer dan 150 deelnemers doorliepen het programma. Met de leergang verbeteren we de kennis en vaardigheden van (aankomende) kwaliteitsmanagers op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Zo sta je als kwaliteitsmanager stevig in je schoenen.

Een stevige basis

De kwaliteitsmanager maakt een goede (door)start met QBIF. Veranderingen in wet- en regelgeving, certificeringsnormen en klanteisen, maar ook diverse voedselfraude en voedselveiligheid schandalen zetten het werk van de kwaliteitsmanager flink onder druk. Om kwaliteit en voedselveiligheid binnen je bedrijf goed op de kaart te zetten en te borgen moet je over een stevige basis beschikken. De leergang Quality and Business Improvement geeft je deze basis. Niet alleen door je technische en theoretische kennis op gebied van kwaliteit en voedselveiligheid te vergroten, maar ook door je vaardigheden te trainen. Een goed kwaliteitssysteem valt en staat immers met de juiste communicatie en een goed plan van aanpak. De praktische insteek van de cursus met deelnemers uit diverse branches zorgt voor maximaal resultaat. De positieve reacties van deelnemers geven genoeg vertrouwen voor de komende jaren. Benieuwd wat de leergang QBIF jou oplevert? Lees de ervaringen van Michael Nan, Kwaliteitsmanager bij Meatstreet.

Inhoud van de leergang

De leergang is verdeeld over twaalf bijeenkomsten en de volgende drie modules:

  • Quality Assurance:  wetgeving, kwaliteitsmanagementsystemen, HACCP en crisismanagement.
  • Quality Control: procesbeheersing, microbiologische criteria en practicum veilig voedsel.
  • Business Improvement: verbetermanagement, quality improvement tools en creativiteitstechnieken.

De lessen worden verzorgd door docenten die een flinke rugzak aan kennis en ervaring uit het vakgebied meebrengen. Ze maken de vertaalslag van de theorie naar de praktijk en vertellen daarbij hoe zij het zouden aanpakken.

Meld je nu aan

Wil jij als kwaliteitsmanager steviger in je schoenen staan? Meld je dan nu aan voor de leergang QBIF. De leergang gaat van start in september 2022 en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Meld je aan voor QBIF
Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief