• Nederlands
    • Engels
    • Duits

NVWA heeft Care for Food Group zelfcontrolesysteem geaccepteerd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het vertrouwen in het Care for Food Group zelfcontrolesysteem uitgesproken. Per 1 september 2018 gaat Care for Food Group verder onder de naam Normec Foodcare en is de naam van het zelfcontrolesysteem omgezet naar het Normec Foodcare zelfcontrolesysteem. Het zelfcontrolesysteem bestaat uit twee inspecties per jaar waarbij het deelnemende bedrijf een score van minimaal 80% dient te behalen. De inspecties worden onaangekondigd uitgevoerd en digitaal verwerkt, waardoor bedrijven snel inzicht hebben in de resultaten en in de prestaties en de beheersing van de voedselveiligheid. Door deelname aan het Normec Foodcare zelfcontrolesysteem (voorheen Care for Food Group) kom je in aanmerking voor aangepast toezicht van de NVWA.

Om een duidelijk inzicht te krijgen in de werking en de betrouwbaarheid van de kwaliteitsbeheersing en voedselveiligheid binnen de organisatie, kunnen organisaties deelnemen aan het Normec Foodcare zelfcontrolesysteem (voorheen Care for Food Group). Normec Foodcare verzorgt bij deelnemende bedrijven jaarlijks twee onafhankelijke onaangekondigde voedselveiligheidsinspecties waarbij alle elementen vanuit de geldende hygiënecode worden beoordeeld. Deelname aan het zelfcontrolesysteem laat aan je medewerkers en klanten zien dat jouw organisatie zich wil onderscheiden op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Deelnemers aan het zelfcontrolesysteem, zoals slagerijen, bakkerijen, zorginstellingen, horecagelegenheden en retailers, kunnen hier zowel individueel of als formulebedrijf aan meedoen.

Uitvoering

Het Normec Foodcare zelfcontrolesysteem (voorheen Care for Food Group) is gebaseerd op jaarlijks twee onaangekondigde inspecties waarbij de eisen vanuit de hygiënecodes worden getoetst. De organisatie dient bij deze inspecties een ruim voldoende score te halen. Naast de beoordeling van de processen, hygiëne en bouwkunde worden er tijdens iedere inspectie ook productbemonsteringen uitgevoerd. Deze richtwaardemonsters zijn opgenomen in de hygiënecodes en worden door de inspecteurs genomen om een beeld te krijgen van de kritische processen, zoals het verhitten en terugkoelen van producten.  Deze productmonsters vormen een belangrijk onderdeel van de beoordeling. Na bemonstering worden de productmonsters bij MicroCare Laboratorium onderzocht. De groene status blijft maximaal een jaar geldig en dient elk jaar opnieuw vastgesteld te worden.

Aangepast toezicht NVWA

Indien het bedrijf bij twee opeenvolgende volledige inspecties een minimale score van 80% heeft behaald, komt deze in aanmerking voor aangepast toezicht van de NVWA. De monitoring van de NVWA zal op basis van een kleine steekproef worden uitgevoerd. Hierbij zullen er alleen maatregelen worden genomen als er ernstige overtredingen worden waargenomen. Zolang de deelnemende bedrijven de groene status behouden, blijft het aangepast toezicht van kracht.

Deelnemen aan het Normec Foodcare zelfcontrolesysteem (voorheen Care for Food Group)? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

zelfcontrolesysteem boxarrow-up

Datum

27-06-2018

Categorie

Nieuws

Delen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten