• nl
    • en
    • de

Normec Foodlab: leidend specialist in microbiologische analyses

Sinds eind mei is MicroCare Laboratorium verder gegaan als Normec Foodlab. Naast een nieuwe naam, hebben ze ook een gloednieuw laboratorium. Dat biedt kansen om verder te groeien tot dé marktleider in de food en retail.

Een overname, de verhuizing van Bodegraven naar Woerden, de snelle groei én een naamswijziging: er gebeurt ontzettend veel bij Normec Foodlab (voorheen MicroCare Laboratorium). De organisatie is onderdeel van Normec Foodcare die vorig jaar de Care for Food Group overgenomen heeft. Normec Foodlab groeit hard. Als leidend specialist in microbiologische analyses, zijn ze van plan nóg groter te worden. Om een inkijkje te geven in het bedrijf spreken we met Aldo Evers, technisch specialist én medewerker van (bijna) het eerste uur.

microbiologische laboratorium

Nieuwe naam, nieuwe locatie

“We zijn begonnen als een klein laboratorium. In het begin had het lab alleen een COKZ-erkenning. Onze analyses waren dus nog vrij beperkt. Maar we groeiden in een korte periode hard. We kregen andere erkenningen erbij waardoor we onze dienstenverlening konden uitbreiden naar andere sectoren.”

Inmiddels is de scope van Normec Foodlab veel breder. Zo bieden ze een groot palet aan analyses aan en hebben ze veel nieuwe grote klanten. Ook het aantal medewerkers is flink gegroeid. Waar ze ooit begonnen met 3 medewerkers, lopen er nu zo’n 55 specialisten op de werkvloer. Evers: “Het oude laboratorium in Bodegraven was dus uit zijn jasje gegroeid. Daarom zijn we vanaf mei dit jaar verhuisd naar een nieuwe locatie in Woerden. Hier hebben we volop de ruimte om verder te ontwikkelen en te groeien.”

“Normec Foodlab past goed in het concept totaalontzorging”

“Die ruimte typeert ook de organisatie. De klant heeft bij MicroCare Laboratorium altijd centraal gestaan. Na de overname van Normec Foodcare is dat zo gebleven. Evers: “Naast betrouwbare data, leveren wij goede nazorg. Daarnaast denken we in het voortraject mee over de monsters die genomen moeten worden. Normec faciliteert de groei hierin. Ze ondersteunen de organisatie, maar laten onze eigen identiteit behouden. Dat helpt ons om onze unieke positie in de markt te behouden en onze slagkracht te vergroten.” microbiologische analyses

 

Persoonlijk en flexibel

Van pathogenenonderzoek en onderzoek naar verschillende bederforganismen tot chemische en fysische onderzoeken: het laboratorium voert een breed scala aan analyses uit. “Met onze expertise verrichten wij voor elke klant in de foodindustrie een op maat gesneden onderzoek uit. Klanten krijgen van ons een goed en betrouwbaar advies. Dit doen wij vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat er geen onnodige kosten gemaakt worden. Daarnaast ligt onze kracht in snelheid en flexibiliteit. Bij een acuut probleem zetten wij alles in werk om direct de monsters op te halen. Dat kan vaak al binnen enkele uren!”

Normec Foodcare: totaalontzorging

Door de ruime kennis van deskundige analisten en ervaring met microbiologische analyses, past Normec Foodlab goed in het concept ‘totaalontzorging’ van Normec Foodcare. Evers: “Zij bieden een bewezen totaaloplossing op het gebied van kwaliteit en industriële voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. Naast food consultancy, zijn ze marktleider in smaakonderzoek in Nederland en België en bieden ze kwaliteitsmanagers een totaaloplossing voor het QA-vak. De groei van Normec Foodlab vormt hiermee een goed voorbeeld van de groei die Normec Foodcare als geheel doormaakt. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en het delen van ideeën. Normec is daarom een mooie organisatie om voor te werken!”

normec foodlab pand boxarrow-up

Datum

25-06-2019

Categorie

Nieuws | Foodlab

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten